Най-популярните новогодишни обещания

  • Сподели:
Най-популярните новогодишни обещания

Нова година - нов късмет! Или както е за повечето: нова година - ново начало. Всяка година, с наближаването на коледните и новогодишни празници, идва и времето за равносметка. Какво се случи през изминалата година? Какво успях да постигна? Какво не успях да постигна? Какво искам да ми се случи през новата година?

Хората, често възприемат 31 декември като финална линия, която разделя старото от новото, миналото от бъдещето. За много от тях това е и повод да загърбят старите и вредни навици и да си дадат нов старт в живота. За други, да се опитат да променят нещата, които не харесват у себе си и да започнат да правят нещата, които наистина значат нещо за тях.

Какво си обещават хората и какво плануват за новата година? Това попитахме хората около нас и съставихме тази класация на най-популярните новогодишни обещания, които си даваме.

10. Ще пътувам повече

Оказа се, че много от хората искат да разполагат с повече време и пари, за да могат да пътуват повече. За жалост, това в повечето случаи не зависи от самите нас. Нека все пак се постараем да намираме повече време за пътувания до нови и различни места, които ще ни носят съответно нови и различни емоции.

9. Ще съм по-любезен и ще помагам на хората

Много хора съжаляват за това, че са били груби или не са подали ръка на близък човек в нужда. Нека си помагаме повече и да бъдем по-търпеливи един с друг.

8. Ще си намеря работа, която да ме удовлетворява

Често се захващаме с уж временни работи, за да си помогнем със сметките в края на месеца. Проблемът е, че минават месец - два, минават година - две и в един момент си даваме сметка, че все още тъпчем на едно и също място. Намираме своята комфортна зона и забравяме за плановете си да намерим работа, която да ни прави истински щастливи.

7. Ще пия по-малко алкохол

Истината е, че ежедневието на много хора в България е свързано с употребата на алкохол. Създават се вредни навици и след време ни се струва напълно нормално да пием по 200-300 грама твърд алкохол на ден. Проблемът е, че си мислим че няма проблем, докато не стане твърде късно...

6. Ще се забавлявам повече

Разбира се, има и хора, които си обещават точно обратното - да се забавляват по-малко и да отделят повече време за нещо важно и продуктивно. Но да предположим, че сте от хората, които работят много за постигането на целите си, уморяват се често, усмихват се рядко... Не забравяйте, че животът е твърде кратък и не бива да имате дори и един ден в живота си без една искрена усмивка...

5. Ще започна да спортувам редовно и да се храня здравословно

Много хора са недоволни от хранителния си режим и от липсата на физическа активност в ежедневието си. Както се казва: щастието отвътре личи отвън. С по-здравословен начин на живот намаляваме и риска от здравословни проблеми. Всеизвестен факт е също, че след тежко физическо натоварване се увеличава и отделянето на хормона на щастието в тялото...

4. Ще прекарвам повече време със семейството си

Семейството е едно от най-важните неща на света. Често, в ритъма на ежедневието и битовите проблеми, забравяме кои са хората, които са винаги до нас и ни обичат. Нека прекарваме повече време заедно. А ако това не е възможно - да се чуваме по-често, да разговаряме, да споделяме...

3. Ще отслабна

Изглежда много хора са недоволни от физиката си. В повечето случаи това се дължи на наднормено тегло. Много хора се чувстват несигурни в себе си, което води до развиване на комплекси и пречи на пълното щастие и вътрешно равновесие. Още повече, че по време на празниците всички обичат да си похапват повечко, което води и до това често срещано обещание.

2. Ще спра цигарите

Това е едно от най-изричаните обещания, които си правим в края на годината. Цигарите са скъпи и вредни. Спирането им може да донесе само плюсове. За жалост на теория е много по-лесно, отколкото на практика...

1. Ще открия любовта

Това е може би най-често срещаното обещание, което си даваме в края на годината. Искаме нови запознанства, срещи, нови емоции, страст, тръпка, флирт... Много хора не осъзнават обаче, че в днешно време, за да откриеш любовта, трябва да направиш необходимото - трябва да я търсиш активно. Не можеш просто да разичатш на късмета и шанса да ви съберат... Както се пее в песните любовта е навсякъде, необходимо е само да погледнеш. Затова се запитайте: Какво правя, за да открия любовта и достатъчно ли е?

Източник: damikanyat.bg