Най-важното за зодия Овен

  • Сподели:
Най-важното за зодия Овен

Зодиакален знак ОВЕН (21 март - 19 април)

Девиз: "Аз съм!";
Стихия - Огън, качество - кардинален;
Скъпоценни камъни: диамант, аметист, сардоникс, гранат, червен корал;
Метал - желязо; цвят - червен;
Планета управител - Марс.

Личност

Вие сте номер едно в зодиака, а обикновено успявате да го постигнете и в живота. Първенството навсякъде и във всичко за вас не представлява проблем - постигате го лесно и естествено.

Лесно се ентусиазирате и можете да увлечете след себе си много хора, но трябва да има кой да свърши черната работа. Най-сериозният ви стимул за действие е конкуренцията. Трудно се подчинявате и затова обичате да ръководите, а качества не ви липсват.

Всичко това пренасяте и в любовта, не се оставяте друг да ви ръководи. Привличате противоположния пол като магнит. Влюбвате се бързо, силно и всеотдайно, но и бързо разлюбвате. Способни сте да изпитате големи страсти и още по-голяма ревност. Не обичате да получавате откази, те са по-скоро в състояние да ви амбицират отколкото да ви обезкуражат.

Когато в любовните взаимоотношения изчезне предизвикателството, "тръпката", то вие губите интерес и започвате да търсите друг партньор. Харесвате новите и рискови дейности.

Трудностите не ви плашат, бързате да ги преодолеете. Не можете да стоите на едно място и да не вършите нищо, монотонната и еднообразна работа също не ви харесва. Любовта ви към справедливостта често може да ви забърка в неприятни ситуации, с които лесно ще се справите.

Вашата сила е в несекващия ви оптимизъм, вяра в собствените сили, активност и самостоятелност. Най-голямото ви предимство, но понякога и най-големият ви враг, са откровеността и искреността.

Качества

Положителни: независимост, смелост, предприемчивост, честолюбие, дружелюбност, откровеност, оптимизъм, въодушевеност, благородство, ентусиазъм, активност.

Отрицателни: нетърпеливост, егоизъм, припряност, безцеремонност, склонност към преувеличение, безразсъдство, гневност, избухливост, деспотичност, наивност, липса на такт и дипломатичност.

Външен вид

Мъжът Овен е среден на ръст, с широки рамене и добре развита мускулатура. Лице – квадратно, широко, с добре развити скули; коса – гъста, тъмна; вежди – гъсти, сключени; поглед – твърд, дързък и прям; светли очи; орлов нос; широка уста със стиснати устни, но не и тънки; брада – четвъртита и издадена; тъмен тен; особени белези – бенка, белег на лицето; походка – бърза, с леко приведена глава напред; осанка – властна, наперена.

Жената Овен е стройна, силна физически, макар че може да изглежда и крехка. Коса – гъста, тъмна или с червеникав оттенък, без непременно да е естествен, походката е устремена, решителна.

Здраве

По принцип представителите на зодия Овен са здрави и изключително жизнени. Най-често имат оплаквания от мигрена, невралгии, психически разстройства. Слаби места - главата, стомахът, зъбите, костната система, бъбреците и очите. За щастие, рядко боледуват продължително.

Препоръки: да се сваля нервното напрежение, регулярни почивки, да се отделя време за релаксация и да се спи достатъчно. Да се контролира и трансформира агресивността.

Храни

Растения: магданоз, целина, шипка, моркови, орехи, коприва, спанак, чесън.

Хранене: Калорична храна, богата на белтъчини, желязо, калий, фосфор, витамини. Риба, овесени ядки, бобови, житни култури. За всеки знак са подходящи и растенията, които растат, зреят в неговия сезон – за Овен това са пролетните зеленчуци и плодове.

Аромати

Канела, лавандула, евкалипт, мускус, мента.

Работа

Области - армия, полиция, спорт, промишленост, техника, компютри.
Професии – офицер, войник, разузнавач, предприемач, железничар, техник, конструктор, оръжейник, полицай, хирург, пилот, монтьор, инженер и др. типично мъжки професии.

Пари

Много са педантични по отношение на финансите си. Нищо не биха направили без да получат адекватно заплащане, но в същото време не забравят и своите дългове.

Можете да дадете заем на Овните без никакво безпокойство – ще го върнат в точно уговорения срок, че даже и с лихвите.

Ако шефът ви е Овен не се надявайте на авансово плащане за извършената от вас работа. Благодарение на вродения си чар и обаяние Овните успяват да отбележат различните празници и годишнини със сравнително евтини, но много практични подаръци.

Готови са да похарчат повече само за най-близките си и за хора, които много обичат. За тях домът и семейството са изключително важни и се стремят да създават усещане за изобилие. Овенът е много организиран, знае цената си, както и цената на парите въобще. Склонен е да обсипе обекта на желанията си със скъпи подаръци.

Любов и брак

Овните се влюбват внезапно и стремително, от пръв поглед. Обектът на чувствата им може с години да е бил наоколо и те да не са го забелязали, когато изведнъж и без всякакъв видим повод у тях да забушуват чувства и страсти. Изразяват мнението си прямо до нетактично.

Лесно се изтощават от чувствата си и отново, без видима причина, може да предпочетат за известно време да останат сами. Овенът рядко изпитва дълбоки чувства, създава повърхностни връзки, които поддържа най-вече в свободното си време.

Влюбеният Овен е истински кавалер – той иска непременно да докаже, че е мъжът на живота ви. Ако обаче не сте впечатлили Овена на минутата, то никога няма да го впечатлите, та дори и да се появите със златни венци на главата си.

Овните създават смейство само по любов и само след дългогодишни и изяснени взаимоотношения. Такива допотопни чувства като "угризения на съвестта" Овенът не е в състояние да изпитва и по време на семейния си живот не се лишава от извънбрачни връзки. Добрата новина е, че с Овена в никакъв случай няма да скучаете. Те печелят добре, обичат комфорта и се стараят да го осигурят на близките си.

Овенът е огнен, но и романтичен. Той създава пред обекта на желанията си един почти идеален свой образ, но е добре да помните, че за Овена неговите интереси си остават на първо място.

Подходящи партньори

В младежка възраст най-подходящи за Овена са другите 2 огнени знака – Лъвът и Стрелецът. Тогава най-важни за него са приключенията и удоволствията и не е желателно да създава семейство в този период.

Със съзряването навиците и ценностната система на Овена се променят и Овенът става съвместим с Козирога и Девата – те са много практични и много полезни на Овена – в този момент той влага по-малко енергия в секса и повече в кариерата си.

В зряла възраст, което е половината цикъл на Уран, Овните започват да се самоконтролират и малко по малко да преодоляват отрицателните си черти. В този момент те много добре си пасват с Везните и Близнаците, които са интелектуални знаци.

Секс

Овните са експанзивни и не са нужни много усилия за да ги предразположите към секс. Ако веднъж провокирате страстите му, достатъчно е по-често да му попадате пред погледа, за да поддържате тонуса. Овните обичат да правят секс на светло и с отворени очи.

За Овена особено важни са началото и края на целия процес, може да не е продължително, но трябва да е често – ако не 3 пъти на ден, то поне всеки ден. Повечето Овни са хипер-сексуални.

Овенът е активната страна в секса, дори в кулминационния момент не забравя собственото си АЗ и толкова много се увлича, че физическото удоволствие изпреварва духовното.

Сексуалната игра при него протича бързо и даже при 2-рия и 3-тия път продължава да е бърз и поривист. Той е толкова активен, та създава впечатлението, че ще получи инфаркт още преди да е завършил действието.

Мъжете издават неподобяеми стонове, а жените много често си присвояват мъжката роля. Марс управлява Овена и той се стреми да заеме челно място и в леглото. Сам избира партньора си и го атакува с различни тактики – внезапно или по обиколни пътища.

Овенът обича разнообразието в секса и обича да му говорят мили думи по време на акта. Силно се възбужда от мека светлина и нежна музика. По-добре е да започнете любовната игра по-късно, когато Овенът вече ще е изразходвал част от безграничната си енергия.

Ако Овенът ви заподозре в изневяра, ще започне да ревнува и за да се предпази най-вероятно пръв ще ви иневери. Ако искате да избегнете подобна ситуация, напомняйте му по-често за чувствата си, придружавайте го винаги и навсякъде и го оставяйте да споделя проблемите си.

Известни личности

Томас Джеферсън, Ото фон Бисмарк, Хрушчов, Емил Зола, Бах, Винсент ван Гог, Леонардо да Винчи, Франциско Гойя, Чарли Чаплин, Питър Устинов, Марлон Брандо, Жан Пол Белмондо, Джродано Бруно, Линда Гудман.