Не разбивай сърцето ми, защото парченцата могат да порежат ръцете ти

  • Сподели:
Не разбивай сърцето ми, защото парченцата могат да порежат ръцете ти

Насладете се на тези десет прекрасни мисли за любовта, излезли под перото на различни автори!

1. "Всеки казва, че любовта боли, но това не е вярно. Самотата боли. Отхвърлянето боли. Загубата на някой боли. Всички тези неща се бъркат с любов, но в действителност, любовта е единственото нещо в този свят, което премахва всички болки и ни кара да се чувстваме отново прекрасно." - Оскар Уайлд

2. "Какво е адът? Това е страданието, причинено от невъзможността да обичаш." - Фьодор Достоевски

3. "Понякога нещата, които най-много искаш, не се случват, а тези, които най-малко очакваш, се случват. Не знам - срещаш стотици хора и никой от тях не успява да те докосне. И тогава срещаш някого, който променя живота ти завинаги." - Джейми Райди, из "Любовта е опиат"

4. "Някой може да ти стане близък само за три дни. А друг, който живее с теб и години, може така и да не узнае кой е любимия ти цвят..." - Ерих Мария Ремарк

5. "Любовта не е желанието да получиш това, което искаш. Да обичаш значи да желаеш щастието на този, когото обичаш." - Тери Гудкайнд, из "Първото правило на магьосника"

6. "Не обичате някого заради вида, дрехите или скъпата му кола. Обичате го, защото душата му пее песен, която само вие разбирате!" - Оскар Уайлд

7. "Аз вярвам в теорията за единствения куршум. Можеш да се влюбваш и любиш много пъти, но има един куршум, на който е гравирано името ти. И ако извадиш късмета да те прострелят с този куршум, раната никога не заздравява." - Майкъл Конъли, из "Законът на Бош"

8. "Според мен, млади човече, човек среща своята идеална половинка само веднъж в живота си. Когато откриеш своята, се хвани за нея и я задръж с цената на живота си. И няма значение какво е вършила тя в миналото. Нищо няма значение. Единствено важна е връзката помежду ви." - Майкъл Конъли, из "Последният Койот"

9. "Не може точно да се определи моментът, в който се поражда приятелството. Както когато пълниш капка по капка някакъв съд с вода, най-сетне идва една капка, която го препълва, така и в поредицата от прояви на приятелство идва една, която грабва сърцето ти." - Рей Бредбъри, из "451° по Фаренхайт"

10. "Не разбивай сърцето ми, защото парченцата могат да порежат ръцете ти." - Фуад Виенто, из "Дървото на живота"