Не съществуват грешки

  • Сподели:
Не съществуват грешки

Във Вселената не съществува такова нещо като грешка. Напълно невъзможно е. Колкото повече опознаваме и изучаваме света, толкова повече се убеждаваме, че функционира напълно перфектно.

Създава и разрушава, но винаги поддържа баланса. Работи непрекъснато, задвижвайки всичко, което познаваме и се грижи за съществуването ни. Той е уникален и съвършен точно по начина, по който е, а ние си мислим, че създава грешки.

Толкова ни е трудно да осъзнаем, че наистина за всичко си има причина. За нас е непосилно да се отпуснем и доверим, да живеем без да си поставяме граници и да действаме - всичко това ни звучи изключително опасно.

Мислим си, че навсякъде се крият възможности да сгрешим, поради което предпочитаме да стоим на едно и също място без да предприемаме нищо. Сигурни сме, че поне така няма да изгубим, а се случва точно обратното!

Страхуваме се от грешките, защото ги считаме за фатални – според нас те ще сложат край на един комфортен период, ще спрат потока на възможности и ще ни закотвят за цял живот на място, на което не искаме да бъдем. Но пропускаме, че нищо не е вечно, поради което и нищо не може да бъде фатално.

Постоянно слушаме, че в живота има един голям избор, който решава всичко - не. Животът всъщност е множество от всекидневни малки избори, всеки един от които може да преподреди нашата действителност.

Разбира се, понякога наистина правим нещо лошо, нещо, което носи негативни последствия, но това не го прави грешка и не означава, че не е трябвало да се случва. Напротив, след като съзнанието и чувствата ни са ни подтикнали да го направим, значи точно това е било необходимо да се случи.

И защо ли? Понякога, за да можем да се погледнем отстрани и сами да оценим поведението и действията си, друг път, за да преосмислим приоритетите, взаимоотношенията и посоката, в която вървим, но най-вече, за да научим важен урок, благодарение на който да променим себе си и живота си към по-добро.

Не се страхувайте да живеете, да обичате или да скочите в дълбокото. Действайте, последвайте мечтите си и променете живота си из основи, ако това е, което искате. И знайте, че дори да се отклоните от правия път, отново ще го откриете, но този път по-силни и по-усъвършенствани!