Не се старайте да бъдете нещастие в лъскава обвивка

  • Сподели:
Не се старайте да бъдете нещастие в лъскава обвивка

Казват, че щастието е различно за отделните личности, но пропускаме нещо много важно - не всеки може да го познае, защото малко са тези, които са изградили по-ясна представа за него.

Много често определението ни за щастието е продиктувано от средата, медиите или семейството ни и в крайна сметка се оказва, че гоним нещо кухо и изпразнено от смисъл за самите нас.

Някои учат и работят безспирно това, което дори не харесват, само заради материалната стабилност, други потъпкват морала и личностното си достойнство в замяна на богатство и лукс, но всички в някакъв момент даваме като жертва свободата си, за да се сдобием с липсващото ни на повърхността.

Толкова много хора мечтаят за големите пари, а дори не знаят какво биха направили с тях. Толкова хора жадуват за пищен начин на живот, но не могат да си позволят лукса да обичат себе си. Искат да притежават скъпи придобивки, вместо сами да си подарят удовлетворението от постигането на успеха.

Продължаваме да се бъркаме, че щастието идва отвън. Заблуждаваме се, че материалното може да запълни вътрешните ни липси и че хубавият живот се измерва с блясъка на света около нас. Накрая постигаме точно това и пак остава празнотата. Отново сме сами, опитвайки се да заглушим вътрешния си глас, който ни казва истината.

Ето защо е нужно да осмислите щастието си! Изяснете си какво е то лично за вас и защо точно него искате. Изпълнете тази дума със смисъл за самите себе си. Запомнете, че това, което търсите навън, което виждате в материалните блага или в нечий чужд живот не винаги е вашето щастие, защото за него няма готов модел, шаблон или отъпкан път – ще го открие всеки лично за себе си, надниквайки по-дълбоко навътре!

Истинското щастие не може да бъде фиксидея или крайна цел, то е начин на живот. Според това как го виждате, вие избирате накъде да се запътите, така че избирайте мъдро.

Не другите и не външният свят ни правят щастливи – те са просто отражение на това, което има вътре в нас... така че не се старайте да бъдете нещастие в лъскава обвивка.