Никога не нарушавайте тези 4 правила във връзката

  • Сподели:
Никога не нарушавайте тези 4 правила във връзката

Животът е по-лесен, когато отношенията с човека до нас са хармонични и трайни. Това невинаги е така, особено ако изборът ни не е правилният. Предлагаме ви да обърнете внимание на следващите четири момента, които ще ви помогнат да прецените дали връзката с половинката ви има бъдеще. Ако това е така, как да я изградите и съхраните здрава и щастлива, както и как да разберете, че е дошло време да сложите край.

1. Не се опитвайте да накарате някого да ви обича.

Хората не са длъжни да разменят любов. Едва ли може да обичате някого, който е влюбен във вас, ако не го харесвате, нали? Трябва да се отнасяме към чувствата и избора на останалите с уважение. Вие може да станете по-добри. Тогава човекът, чиято любов се опитвате да спечелите, сам ще прецени дали сте готови за неговите чувства.

2. Ако сте обичани, ще се чувствате такива.

Всеки има бегла представа за това как се показва добро отношение към него. Във всеки случай, вие може да го забележите, ако някой прекарва повече време с вас, уважава ви и се интересува от чувствата ви – без значение как се случва това. Но ако партньорът ви винаги е зает, това е причина да погледнете трезво върху ситуацията и да спрете да търсите извинения за неговото поведение.

3. Научете се да обичате себе си, за да обикнете и някой друг.

Да обичате себе си не е егоизъм. Това е уважение към собствените чувства и желания. Да обичате себе си означава да не се предавате в името на съмнителни удоволствия или да не бъдете с някого, който ви е безразличен. Любовта ви позволява да запазите достойнство и да действате почтено във всяка ситуация. Ако знаете как да обичате себе си, вие ще се отнасяте към другите хора по същия начин – с любов и уважение – и никога няма да накарате партньора си да направи нещо против неговата воля.

4. Не задържайте човек, който вече не е влюбен във вас.

Това е често срещана грешка. Колкото и жестоко да звучи, никой не е длъжен да ви обича завинаги, независимо дали сте го дарили с три деца или сте му построили диамантен дворец. И ако неговите чувства към вас угаснат, помислете за най-доброто, което може да направите: да сложите край на старата история и да започнете нова.

Източник: BrightSide.me / Превод: Маргарита Добрева за Framar.bg