Новолуние в Овен - посяване на намерения за личен пробив

  • Сподели:
Новолуние в Овен - посяване на намерения за личен пробив

Яростта, гнева и раздразнението са индикатор на неудовлетвореност от личните постижения и себеутвърждение. Това е драмата на архетипа на Овена – много му се иска просто така да бъде авторитет, просто така да се зачитат мненията му, просто така да се доверяват на логиката му и да го следват.

Да, ама не. Авторитет се гради. В нашите глави минават стотици, хиляди мисли на ден. И какво от това? Не означава, че можем да мислим. Не означава, че взимаме коректни решения като себе си. Доказва го наличието на хаос, проблеми и кризи в ежедневието ни.

Затова, когато си мислим, че някой друг е "виновен" за гнева ни, нека бъдем смелчаги и да погледнем към себе си и да се попитаме откъде идва тази неудовлетвореност? Когато човек е доволен от себереализацията си дали би избухвал така лесно? Не. Той е в сърцето си, следва пътя си и не само че не се дразни на другите, ами и им помага да постигнат същото.

Всеки един човек е тук да се превърне в авторитет. Да израстнеш в някой, който другите като срещнат неминуемо усещат, с всичките си възприятия, че си истинския Себе си, че управляваш живота си и живееш съдбата си в мир и любов. Не всеки има предназначението да бъде върховен лидер, велик учен, завладяващ световноизвестен писател.

Ако призванието ти е да си хлебар, обичай съдбата си, не се пести, бъди най-готиния хлебар във всеки един момент. Радвай себе си и другите с труда си. И когато станеш баш майстор – стани учител, предай майсторлъка си нататък. Да развиваш силните си качества и умения, да трансформираш слабостите си, да се стремиш към самостоятелност – това е пътят на Човека.

Усвоявай необходимата за теб информация и бъди дисциплиниран ученик. След това бъди добър учител и предавай мъдростта си нататък. И имай нагласата да продължаваш да учиш и да се развиваш, докато дишаш. Това е смисълът на символа на "авторитета".

На практика обаче се случва нещо друго. Неполагайки усилия за личностното си развитие, ние сме всичко друго, но не и авторитет в живота си. Никой не те чува, не те отразява, критикуват те. И тогава започваме да търсим спасение в партньорствата.

Последствията са мощно забиване във връзки, създаване на семейство и деца с крайно съмнителна мотивация, неспособност да се откъснем емоционално и финансово от родителите си, понеже страхът от собствената неадекватност и несправяне с живота е ужасяващ.

Страховете и блокажите, които имаме по отношение на своята себереализация, са свързани с нещата, които не умеем, с нещата които не знаем. Оттам като резултат имаме арогантно, агресивно, авторитарно поведение (или силен страх и свиване в черупката), което обаче ни играе много лоша шега, защото отблъсква хората и те просто започват да странят от нас и агресивният човек накрая остава сам.

Когато ние имаме срещу нас човек, който грубо се опитва да ни се наложи ние се чувстваме застрашени – и вариантите са два: или ще отвърна с агресия, или ще се махна от теб.

Когато не харесвам нещо, най-краткият път е да започна да се оглеждам за нови възможности – не ми харесва тази работа, сменям я с друга, не ми харесва това гадже, сменям го с друго. Когато не харесваме нещо, за да има качествена промяна избираме дългия път, а той е да поемем отговорност за своите слаби страни и да развиваме и надграждаме своите силни страни.

Това е единственият път, по който ние можем да изградим автентично самочувствие и увереност в собствените сили. Това е единственият път, по който ставаме някого, когото другите уважават, когото другите изслушват с желание и зачитат мнението му. Затова и всички намерения, които можем да посеем днес, в Новолуние в Овен, ще бъдат насочени единствено към себе си.

Прочетете тези намерения, забележете с какво резонирате, какво ви провокира и си напишете ритуално свой списък с намерения, които с помощта на нарастващата Луна да започнат да се материализират.

1. Изразявам пред другите своя творчески потенциал и така се утвърждавам.

2. Включвам менталното, емоционалното и физическото тяло, и творя от сърцето.

3. Вселената е дружелюбно място.

4. Живея реалността, която искам да преживявам, започвайки от Сега.

5. Решителността да се втурна в нов живот.

6. Стартирам нещо кардинално, базисно, което ще промени живота ми глобално.

7. Приключвам с бягството от отговорност към себе си.

8. Аз мога да се справя с всичко, когато съм добре организиран. Оттук нататък поемам отговорността да управлявам съзнателно времето си. Обичам своите ангажименти и ежедневието си.

9. Аз съм самостоятелен и управлявам живота си според повелите на сърцето си.

10. Аз вярвам в себе си и своите способности.

11. Възнамерявам да уча и да усвоявам информация която ми е необходима в този момент от живота ми.

12. Обичам да инвестирам в себе си. Колкото повече уча и разбирам живота, толкова повече опознавам и самия себе си. 

13. Аз внасям баланс в живота си. Способен съм едновременно да уча, да работя и да спортувам. Освобождавам се от отговорности, кооито не са мои.

14. Аз постигам емоционална и финансова самостоятелност и така се освобождавам от страховете си.

15. С решителност натрупвам нови знания, умения и ресурси и това ми носи лично щастие.

16. Аз умея. Аз реализирам своя автентичен потенциал пред другите и за другите.

17. Развивам с готовност мисълта и интелекта си. Разсъждавам преди да говоря.

18. Заедно с моята страст проправям пътя си и се чувствам самоуверен.

19. Аз отстоявам САМ своите потребности и желания си.

20. За да мога да проява всички тези положителни качества аз разширявам, обогатявам и развивам мисълта и съзнанието си.

21. Аз зачитам мнението на другите хора, дори когато се различава от моето.

22. Аз овладявам вътрешния си огън и импулсивност. Мога да вляза в ЗЕН състояние, центриран в сърцето си във всеки момент.

23. Аз разчитам единствено на себе си. Моите умения и способности са ми достатъчни.

24. Аз побеждавам своите слабости. Аз съм Победител.

25. Прощавам на себе си и на другите за всичко лошо, което ми е причинено и поемам отговорност за живота си.

26. Съобразявам се с другите. Уважавам всички хора.

27. Аз развивам и утвърждавам потенциала си. Аз изразявам публично своята индивидуалност.

28. Аз презентирам себе си пред другите с увереност.

29. Овладявам, развивам и изграждам своя автентичен потенциал.

30. Аз внасям баланс във взимането и даването в моето ежедневие. Колкото давам на другите, толкова давам и на себе си.

31. Аз спортувам редовно и се грижа за себе си и за благополучието си.

32. Аз поемам отговорност с решителност. Поемам допълнителен ангажимент към структура, към авторитет, към дете и семейство, който ми помага да развивам и утвърждавам творческия си потенциал на по-високо ниво.

33. Поемам отговорност за собствения си живот.

34. Аз се стремя към количествено и качествено натрупване на теоретични, интелектуални и практични умения и знания.

35. Аз изграждам стабилни ВЪТРЕШНИ опори и разчитам предимно на себе си.

36. Изисквам единствено от себе си.

37. Готов съм за ново начало. За нова работа. Нов ангажимент.

38. Аз развивам качествата ДИСИЦИПЛИНА и ОТГОВОРНОСТ към собствения си потенциал.

39. Aз разбирам, че с колкото повече неща успявам да се справя сам, толкова по-свободен се чувствам. 

40. Балансирам времето си така, че да обръщам внимание и на връзката/семейството си, и да посвещавам време и на себе си. Практични насоки за намерения, които са в синхрон с енергията на Овена:

На любознателните препоръчвам да си харесат семинари, уъркшопи, тренинги, които да ги обогатят по начина, от който имат нужда. Ако имате енергия за магистратура или друго академично надграждане, също е подходящо време да посеете намерение за такъв ангажимент.

Ученето на чужд език, особено по метода на сугестопедията, насърчава взаимодействието между лявото и дясното полукълбо на мозъка както нищо друго. Усвояването на чужд език ще промени коренно живота ви.

На който не му се учи и не му се ходи на семинари, а е неудовлетворен (разбира се от себереализацията си, макар и да изглежда другояче), може практично да реши тази дилема чрез спорт. За развиването на тялото и мисълта, в духа на Овена е подходящо:

- стрелба;
- курс по самоотбрана;
- бойни изкуства;
- шах;
- картинг;
- състезания, където успехът ви зависи изцяло от вас.

Ако все още не шофирате, но ви се иска да изкарате шофьорски курс, да държите уверено волана на колата ще ви донесе самочувствие и увереност, което да прехвърлите и в личния/професионален живот.

Новолунието в Овен започна на 7 април вечерта и е активно до 9 април. Войни, дерзайте! Посявайте намерения и оползотворявайте подадената ни от Луната енергетика за реализирането на стойностни цели.

Ако сте любoпитни да узнаете повече за себе си и за света чрез астрологията и системата Хюман Дизайн или имате дилема и се нуждаете от подкрепа, можете да се свържете с мен на 0885 38 77 88 или на PoweredIn@gmx.com.