Обща астро прогноза за 2018 г. в съответствие със слънчевите транзити

  • Сподели:
Обща астро прогноза за 2018 г. в съответствие със слънчевите транзити

Като всяка година и 2018-та започва със Слънце в земния Козирог. А Козирогът е зодиакалният знак, отговарящ за професионалното израстване, за кариерата и изкачването по йерархичната стълбица.

Добре е през месец януари да целеполагаме, да решим какво искаме да постигнем и да помислим как да го направим. Акцентът естествено пада върху нашата работа, колеги и бизнес партньори.

Следва транзитът на Слънцето във въздушния Водолей. Затова през февруари е добре да обърнем внимание предимно на приятелите и съмишлениците си, да участваме в социални групи и общности по интереси, да дадем простор на нестандартните идеи, които ще ни осенят през този период. Също така се очакват успехи, свързани с високите технологии и електронните комуникации.

Преди да настъпи пролетта, Слънцето ще се премести във водните Риби и ще ни настрои на доста по-духовна вълна. Затова през март всички ставаме по-чувствителни, емоционални, интуитивни, по-насочени към душевния свят и сърдечните преживявания.

С пукването на пролетта Слънцето влиза в шеметния Овен и поставя началото на съсредоточеността ни върху Егото, върху Аз-а ни, върху смелостта, пробивността и инициативността. В нас се разпалва огънят на действеността, доброто самочувствие и пламенността, с която вършим нещата. Април е месецът, в който са добре дошли всякакви лични изяви във външния свят.

През май, с влизането на Слънцето в земния Телец, водещо става желанието за градеж, за постепенно изграждане на желаното тухличка по тухличка, за печелене и трупане на пари, за наслада от малките радости на живота. Цел става постигането на изобилие и стабилност.

През юни, когато Слънцето транзитира вече във въздушните Близнаци, вече е време за интензивно общуване с другите хора, за учене на нови неща, за пътувания и опознаване на нови територии.

През месец юли е царството на водния Рак: тогава е добре да обърнем внимание на дома и близките си, да се посветим на вътрешния си психо-емоционален свят, да се погрижим за семейството, роднините и децата си, да внесем уют и топлина вкъщи.

През горещия август господства огненият Лъв. Времето е отлично за творчество, игри и забавления с деца, както и за летни флиртове и страстни любовни изживявания. Отдъхнете си хубаво, още повече че през септември ни очаква нова порция работа и усилен труд.

Земната Дева неслучайно идва с началото на есента и започване на новата учебна година. Тогава е време за събиране на реколтата. На принципа "Каквото сме посели, такова ще ожънем!". Винаги, когато Слънцето транзитира в Дева, периодът е добър за установяване на ред и правила, за усет към детайлите, за отговорности и ангажименти, за цялостна грижа за здравето и хигиената.

След като сме се потрудили здраво, е ред на въздушните Везни да застанат отпред. Октомври е месецът, в който се стремим към хармония, справедливост, красота, любов, партньорство, ефективно партниране, щастлив брак и успешни договори.

Следва транзитът на Слънцето във водния Скорпион. Ноември е месец на страстта, на способността да се трансформираме и изцеляваме, да преобразуваме стари мисловни и поведенчески модели в нови такива. Подобно на есенния листопад навън, и ние сякаш събличаме от себе си старите одежди и се готвим да се разголим докрай. Скорпионът има огромна трансформираща мощ и е добре да се възползваме максимално от нея в този период на годината.

Декември идва със слънчевия транзит в огнения Стрелец. Последният месец от годината ни насочва към образованието, квалификацията и преквалификацията, пътуванията надалеч, ученето на чужди езици, отношенията с чужденци, както и към търсенето на вечните истини в света. По този начин затваряме кръга и на тази година.

Желая на всички щастлива и здрава Нова 2018 година, пълна с приятни и полезни неща! Бъдете успешни като Козирога, дружелюбни като Водолея, идеалистично настроени като Рибите, борбени като Овена, богати като Телеца, любознателни подобно на Близнаците, домошари по образец на Рака, слънчеви като Лъва, делови като Девата, естети като Везните, страстни като Скорпиона и авантюристични като Стрелеца.

******

Десислава Враджалиева - астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg