Оператор почина след като Алек Болдуин стреля с реквизитно оръжие по време на снимки - води се разследване

  • Сподели:
Оператор почина след като Алек Болдуин стреля с реквизитно оръжие по време на снимки - води се разследване

Огнестрелното оръжие, с което Алек Болдуин е стрелял, е било част от реквизита на снимачната площадка на уестърн филма "Rust", убивайки оператора и ранявайки режисьора, според шерифския отдел на окръга.
Операторът Халина Хътчинс, почина вчера на 42-годишна възраст, след като беше ранена от реквизитното огнестрелно оръжие, използвано от Болдуин. Хътчинс е транспортирана с хеликоптер до университетската болница в Ню Мексико, където е обявена за мъртва, съобщиха от шерифския отдел.

Говорител от продукцията на "Rust" каза в изявление: „Целият актьорски състав и екипът са абсолютно съкрушени от днешната трагедия и изпращаме нашите най-дълбоки съболезнования на семейството и близките на Халина. Спряхме снимките на филма за неопределен период от време и напълно си сътрудничим с разследването, което полицейското управление на Санта Фе провежда. Ще съдействаме на всички, свързани с филма, докато работим по изясняването на това ужасно събитие."
Втората жертва е режисьорът на филма, 48-годишният Джоел Соуза, който е откаран с линейка в Регионалния медицински център Кристъс Сейнт Винсент. Той е в критично състояние, съобщи Хуан Риос, говорител на шерифския отдел.
Разследването е в ход, разпитват се свидетели и за сега няма повдигнати обвинения.

„Според разследващите изглежда, че сниманата сцена е включвала използване на огнестрелно оръжие с халосни патрони, но в момента на изстрелите шрапнели са поразили двама души от екипа", се казва в изявление на шерифския отдел. Детективите разследват как и какъв тип снаряд е бил изстрелян.

Заместниците на шерифа бяха изпратени в ранчото Bonanza Creek, разположено близо до Санта Фе, Ню Йорк, след обаждане до 911, в което се посочва, че човек е застрелян на снимачната площадка.

Говорител на продукцията каза, че „произшествието" е свързано със засечка на стрелба с халосни пистолети. 
„Снимките са временно прекратени. Безопасността на нашия актьорски състав и екип остават наш основен приоритет", сочи първоначалното изявление.

Профсъюзът ''Local 600'', чийто член беше Хътчинс, също изрази позиция: „Всичко е неясно в момента, но се стараем да научим повече подробности и подкрепяме изцяло разследването на това трагично събитие. Това е ужасна загуба и ние скърбим за смъртта на член от семейството на нашата гилдия."

Във филма участват още Франсис Фишър, Дженсън Акълс и Травис Фимел. Болдуин, освен продуцент на уестърна, играе ролята на скандалния западен разбойник Харланд Ръст. Когато неговият отчужден внук е осъден за случайно убийство и обесване, Ръст пътува до Канзас, за да го измъкне от затвора. След това двамата бегълци трябва да изпреварят американския маршал Ууд Хелм и ловеца на глави Фентън „Проповедник" Ланг.

Вече започнаха сравнения сред заглавията отвъд океана, които правят аналогична връзка с инцидента със стрелбата през 1993 г., при която беше убит синът на бойния артист Брус Лий, Брандън Лий.
При този инцидент Брандън беше застрелян и убит от актьора Майкъл Маси, докато снимаха филма „Гарванът". Подпорният пистолет имаше куршум, заседнал в цевта от по-ранна сцена и когато Маси произвежда празен изстрел, остатъчният куршум улучва Лий в корема.