От 10 май до 2 юни ще бъдем подвластни на ретрограден Меркурий

  • Сподели:
От 10 май до 2 юни ще бъдем подвластни на ретрограден Меркурий

Всеки ретрограден Меркурий през 2022 г. ще се случва в различни астрологични знаци, което означава, че това са знаците, през които Меркурий ще се движи по време на своя ретрограден период.

Първият ретрограден Меркурий от 2022 г. се случи във въздушен знак Водолей и завърши в земен знак Козирог.
Сега предстои вторият ретрограден Меркурий, който ще започне във въздушен знак Близнаци и ще завърши в земен знак Телец.
Третият започва във въздушен знак Везни и завършва в земен знак Дева и последният ретрограден Меркурий от 2022 г. (което продължава и през 2023 г.) ще се случи изцяло в Козирог. 
Според астролозите в зависимост от това през кой знак преминава, ретроградният Меркурий може да засегне хората от различни зодиакални знаци по различни начини.

Въз основа на всички ретроградни периоди на Меркурий през 2022 г., изглежда, че годината ще бъде пълна с неочаквани събития - така че какво точно трябва да направите, за да избегнете неприятности през тези времена, когато Меркурий изглежда прави лунната си разходка, предстои да разберем.

Какво означава ретрограден Меркурий в астрологията?

В астрологията ретроградните периоди по същество означават време на бавно движение или когато планетата не се движи напред в най-пълния си потенциал. Може да изпитате неуспехи по време на всички видове ретрогради, в зависимост от областта на живота, за която се казва, че планетата управлява.

Тъй като Меркурий е известен от астролозите като планетата, която управлява всички видове комуникация, важно е да сте наясно с това, което казвате и пишете през тези времена, тъй като вашите мисли, думи и чувства могат да се загубят в превода.

Всеки път, когато Меркурий е ретрограден, не забравяйте да проверите двойно или тройно всички форми на писмена комуникация, от имейли до проекти и текстови съобщения. 
Желателно и разумно е да избягвате подписването на договори през това време. Бъдете търпеливи и гъвкави с времето и комуникацията през тези периоди на ретроградност.

Кога Меркурий е ретрограден през 2022 г.?

През 2022 г. Меркурий ще бъде в ретроградно движение през следните диапазони от дати: 

- от 13 януари до 3 февруари 
- от 10 май до 2 юни
- от 9 септември до 1 октомври
- от 28 декември до 18 януари (2023 г.)

Някои хора имат навика да обвиняват ретрограден Меркурий за целия хаос, който се случва в живота им. Това е добър момент да седнете и да прегледате към какво влагате енергията си. Например, ако семейството и вярата са важни за вас, влагате ли достатъчно от енергията си в тях или сте се претоварили в други области като кариерата или хобито си? 

Загубата на баланс между различните части от живота ви може да накара всички те да страдат, така че осъзнаването на връзките между тях – особено по време на ретрограден Меркурий – може да ви помогне да поддържате или поне по-добре да разберете как работи този баланс.
Отделете малко време за размисъл.

Ретроградният Меркурий може да бъде отличен момент да направите крачка назад и да анализирате отново кой сте и какво правите, но се въздържайте от всякакви драстични промени, докато ретроградността не приключи.

Меркурий и зодиака

Видът на влиянието, което чувствате, зависи и от това в кой от 12-те зодиакални знака се намира Земята, когато Меркурий става ретрограден.