Пълнолуние в Телец - да балансираме духа и материята

  • Сподели:
Пълнолуние в Телец -  да балансираме духа и материята

На 12 ноември в 15:34ч. настъпва пълнолунието в Телец. То носи осветляване и проглеждане по темите, свързани с това да сме живи, в тяло, да обитаваме планетата Земя и всички произтичащи от това плюсове и предизвикателства.

Както във филма Аватар, в началото използването на новото тяло беше непохватно и тромаво, така и ние като духовни същности усвояваме материализацията в човешка форма.

Някои от нас се чувстват по-комфортно, за други е голямо изпитание, но всички се учим да балансираме духа и материята, да се синхронизираме с планетата, да създаваме здравословни граници, да казваме "да" и "не", да усещаме кога искаме да сме сами и кога имаме нужда от споделеност.

Всеки от нас ( дори и най-земният и практичен човек), заспивайки през нощта се свързва с нещо по-голямо, с една реалност, която е отвъд материята. На сутринта отново се връщаме в конкретната си форма с нейните сетива и възприятия, прилагайки наученото (или припомненото) от духовните измерения.

В момента Слънцето и ретроградният Меркурий са в Скорпион, а Луната е в протвоположния знак Телец, така че активните теми, по които ще търсим баланс са:

  • мое/наше;
  • моите ценности/нашите ценности;
  • отделно/заедно;
  • слагане на граници/сливане с другия;
  • физическо докосване/емоционално свързване;
  • тяло/душа; материя/мистика;
  • живот/смърт;
  • земно/отвъдно;
  • статукво/трансформация;
  • навик/промяна, сигурност/риск.

Този процес не е лесен и изисква от нас смелост и готовност да рискуваме. Същевременно получаваме и доста голяма подкрепа – планетите, които в момента носят предизвикателствата, съдържат в себе си и ресурсите за преодоляването им.

Сатурн (материя, зрялост), Плутон ( управител на Скорпион, свързан с трансформация, преход, истина) и Нептун (състрадание, лечение, прошка) са в хармонична конфигурация към Пълнолунието и едновременно са в напрегнати аспекти с Марс (също управител на Скорпион) и Венера (управител на Телец).

От една страна има мощен импулс за промяна, от друга доста голям страх, да се разделим с познатото. Сякаш вулкан, който набира сила и в някакъв момент ще изригне, помитайки ригидните схващания и илюзорните проекции.

Очертава се (собено и на фона на ретроградния Меркурий) мощен процес на ПРЕосмисляне на приоритетите, ПРЕдоговаряне на досегашните условия, възможност за изцеление – както на физическо, така и на емоционално ниво, освобождаване на това, което вече е остаряло и не ни върши работа.

Сякаш се отваря портал, в който можем да прекрачим в ново измерение, в което целият ни свят да е преподреден по нов начин.

Източник: Богомила-Сандия

За лични сесии – Таро, Регресия, ТЕС (темите могат да са свързани с отношения, повтарящи се ситуации, физически и емоционални симптоми, трудности в ежедневието и т.н.) както и за записване и информация относно следващите групи по Семейни Констелации: antarsandhya@gmail.com