Пътят на промяната

  • Сподели:
Пътят на промяната

Промените. Случват се всеки ден. Всяка минута. В мислите ни. В плановете ни. Във вкусовете ни. И в чувствата.

Понякога в живота ни настъпват драматични случки. Душевни катаклизми, които ни завъртат на 360 градуса.

Ставаш сутрин от леглото и чувстваш как една-едничка мисъл тормози съзнанието ти. Казваш си: "Край! Време е за промяна."

Поемаш в различна посока и се надяваш, че този път Съдбата ще е благосклонна към теб.

Тръгваш по пътя. И знаеш, че нищо вече не е същото. Променило се е. И няма да се върне. Ще остане някъде там, скътано в спомените ти. В брънките на времето. И с мъничко носталгия го поставяш в графа "Минало".

Но пък знаеш, че е за добро. Защото във всяка промяна е закодирана частичка успех. Зрънце Вяра. И едно стръкче Надежда. За по-хубави и светли дни. За едно прекрасно ново начало.

Припомняш си всички хубави моменти, на които се усмихваш истински. И си казваш, че ще настъпят още по-красиви и щастливи мигове. Такива, които ще ти напомнят, че всичко, през което е трябвало да преминеш, си е заслужавало. Че всяка тъга и мъка, достигнали до сърцето ти, си имат срок на годност. И изчезват.

И вече знаеш, че промяната настъпва с всеки удар на сърцето. С всяка следваща мисъл. С всяка мъничка крачка. И с всеки нов слънчев лъч.

Но винаги трябва да помниш, че след всяка зима идва пролет. Че мракът бива пропъждан от светлината. И че след дъжда, изгрява слънце.

Още от Darini - Д. Тодорова може да прочетете в darini-poezia.blogspot.com.

Снимка: faithsmessenger.com