Пет неща, които трябва да знаем за Зодия Дева

  • Сподели:
Пет неща, които трябва да знаем за Зодия Дева

Ако се чудите как може да разпознаете Девата сред останалите зодии, ще ви разкрием няколко черти от характера на тази зодия, чрез които може да бъдете напълно убедени, че пред вас стои истинска Дева.

1. Трудолюбив и грижовен

Девите не се плашат от работа и когато вършат задълженията си, те го правят подредено, чисто и винаги изпипват детайлите докрай. Тази зодия не си пада по половинчатите работи и когато се е захванала с нещо, тя винаги се стреми да го довърши докрай, по възможно най-добрия начин. Може да се каже, че Девите са работохолици, за които животът е пряко свързан с тяхната работа. Даже и в темите им на разговор, почти винаги изпъква работния процес и техните работни премеждия. Представителите на тази зодия са мили и грижовни към своето близко обкръжение, на тях може да се разчита почти винаги за съвет или услуга.

2. Вечно критикуващ останалите хора

Един от недостатъците на тази зодия е постоянното желание да изкажат своето мнение по въпроси свързани с външния вид, облеклото и дори характера на останалите хора. Те не го правят мило и грациозно, а подхождат с много заядливост, критика и дори, пренебрежение, което от своя страна кара останалите хора, да усетят от близо техния пиперлив език.

Девата е природно устроена да критикува всичко и когато се намира в тази фаза, тя е способна да изкаже своето неодобрение към храната, мястото на което се намира, външния вид на останалите хора и техния начин да комуникират правилно. Иначе казано, всичко около нея я дразни, вбесява и изнервя. Девите са скептици, които трудно успяват да забележат хубавите неща.

Настроени са така, че първосигнално виждат най-лошото в хората, а тяхната критика е защитна реакция, която от своя страна ги прави на моменти и аутсайдери, защото никой не обича да стои до човек, който е черноглед и неодобрява характера и външния вид на останалите хора.  

3. Придирчив и инатлив

Девата е изключително придирчива към любовни връзки, стилът на обличане и храната. Дори и в най-красивите неща, тя е способна да открие някакъв недостатък и нейното недоволство се е превърнало в ежедневно настроение. Инатът на тази зодия е огромен, освен нейното вечно мърморене за щяло и нещяло, притежава и голяма доза инат. Когато е решила, че нещо е така, няма сила в света, която да я накара да повярва в обратното.

Девата е от типа хора, които трудно се вслушват в добронамерени съвети, по-скоро се захващат към неподходящи и объркващи живота ѝ такива. В тези моменти нейният радар за разпознаване на доброто и злото, просто не работи. Девата е склонна да вярва на интриганти и лицемери от заобикаляща я среда и почти никога не се вслушва в своя разум и вътрешно усещане за приближаваща опасност. Тази зодия си пати от наивност и доверие, което винаги е насочено към неподходящите хора.

4. Обичащ реда и чистотата във всичките и форми

Чистникът сред зодиите, човекът, който може да се побърка директно при вида на разхвърляна стая. За Девата от особено значение са малките детайли, дори и незначителните дреболии, които другите никога не забелязват. Тази зодия обича чистота във всичките ѝ форми - в отношенията с другите, в дома си, във връзките си.

Може дори да се каже, че Девата е истински маниак на тази тема. Всичко, което не е на мястото си, може да накара Девата да излезе извън кожата си и така да се вбеси, че дяволът директно да се всели в нея. До такава степен държи на реда и чистотата, че е способна да навлезе във всякакви спорове и скандали, когато види, че нещо не изглежда така, както е проектирано в нейната собствена глава.

5. Мърморещ

Още щом се събуди сутрин, Девата вече е начертала в главата си точен план, с какво да подразни останалите хора и нещата, за които задължително трябва да изкаже своето мнение. С тази зодия определено трудно се живее и ако човек все пак е решил да се обвърже с представител на зодията, трябва да има предвид че Девата е взискателна, детайлна и разбира се, вечно мърмореща.

Без значение дали е в настроение или не, тя е длъжна да представи своята гледна точка, която разбира се в повечето случаи се различава от тази на другите. Тогава Девата вкарва в сила своя инат и упоритост, с цел да покаже, че нещата задължително трябва да изглеждат и да се случват по нейния начин, не заради друго, просто той е най-правилният.

Девата е способна да мърмори, като малко дете, а причините за нейното недоволство могат да бъдат най различни –  отегчителна и неподходяща работа, безкрайни болежки из цялото тяло, прекалено студено време или прекалено топло, магнитни бури и какво ли, още не. 

Девата е напълно убедена, че е компетентна по всякакви теми, а когато човек направи грешката да навлезе в спор с нея, тя изкарва на показ своя критичен тон и разбира се, не забравя да извади и кирливите ризи на своя събеседник.