Пет неща, които трябва да знаете за зодия Козирог

  • Сподели:
Пет неща, които трябва да знаете за зодия Козирог

Козирозите определено са неразгадаеми личности, които носят със себе си доза хладнокръвие и практичност. Но все пак има черти от техния характер, чрез които може да сте напълно сигурни, че срещу вас е застанал представител на тази зодия.

1. Подозрителност и инат
Хладнокръвен, студен и дистанциран, той винаги подхожда с доза подозрителност към всеки човек, който не познава, а дори когато вече е изградил контакти с дадени хора, той пак си има едно на ум. Козирогът винаги внимава, какво ще каже и никога не споделя пикантни подробности от своя личен живот, тъй като смята, че в един даден момент, те ще бъдат използвани директно срещу него.

Козирогът трудно се доверява и дори във връзките си, той е неспособен да бъде честен със своя партньор. Винаги прави това, което си поиска, без да се съобразява с чувствата на любимия човек. Той може да бъде изключително подозрителен към своя партньор, да го ревнува и следи изкъсо, но междувременно да излиза и да се забавлява, както сметне за добре. Рядко го хващат в крачка, но дори и това да стане Козирогът, ще обърне нещата в своя полза и ще излезе чист от ситуацията, защото неговите правила винаги важат за другите, но не и за самия него.

Той не е способен да се съобразява с нищо и никого в този свят. Когато е взел дадено решение няма сила, която може да го накара да го промени, дори и близкото му обкръжение да се опита да го разубеди, тъй като не е в негова полза. Той няма да си направи и труда, да ги изслуша, просто ще направи това, което си е решил. Огромен инат, с когото трудно се контактува нормално, а още по-трудно се и спори. Упорит и твърд в решенията си, непоклатим, дори и тези решения да са огромна грешка, един истински Козирог никога няма да промени позицията си.

2. Пестеливост и скъперничество
Козирогът е пестелив, стиснат, алчен, истински сметкаджия. Парите за него са всичко, точно поради тази причина е способен да се пренатовари и да се захване с хиляди неща едновременно и то с единствената цел, да спечели още и още. За Козирога никога не е достатъчно това, с което разполага и всячески се стреми да промени своето материално положение. За него е важно да трупа средства и да се чувства на по-високо ниво от останалите хора. Но идва момент, в който той самият се чувства изчерпан, безкрайно уморен и прегрял от всичко това. Той определено не знае кога трябва да спре.

В своята силна амбиция за натрупване на богатство е способен да лъже, да мачка и дори, да бъде жесток с останалите хора. Парите не само са средство за оцеляване за Козирога, но и възможност за постигане на така желания престиж, власт и надмощие. В компанията на тази зодия може да се научите на стотици трикове, чрез които да спестите средства, тъй като рогатият знак знае как да пести, дори и това да е на гърба на останалите хора.

3. Работохолизъм
Козирогът е готов на всичко в името на своята кариера. Той е способен да пренебрегва близките си, насочвайки цялото си внимание към своите задачи. Козирозите са кариеристи, които обичат да подражават на известни хора и са на принципа, че когато стоят близко до някой преуспял - същата съдба задължително трябва да сполети и тях.

Всички усилия и труд, които полагат са с цел да се издигнат в обществото и да усетят вкуса на властта. А когато се сдобият с нея, всячески се стремят да запазят тази позиция. Тогава те са способни да си служат с лъжи, чрез които да спестят някой друг лев и извинения, чрез които да не ви дадат, заслуженото възнаграждение. В своята работа, Козирогът е педантичен и определено се стреми да изпълнява задачите си докрай.

Трудно се отказва, защото знае, че силните хора трябва да са достатъчно мотивирани и смели, за да постигнат всичко, което желаят. Самият той през целият си живот се стреми да преуспее и да надскочи собствените си възможности, чрез своята упоритост и постоянство. Един началник Козирог е истински справедлив, когато вижда, че неговите служители дават максимума от себе си в изпълнението на работните си задължения.

4. Жестокост и добросърдечност
Да, те могат да бъдат и двете, според зависи ситуацията, в която са изпаднали. На външен вид могат да ви изглеждат скромни, тихи и грижливи, но в действителност са истински реалисти и неуморни кариеристи, които искат да спечелят повече пари и да имат влияние, а за да го постигнат се налага да вкарат и своята тъмна страна в действие.

Козирогът никога не се предава и каквото и да се случи в живота му, той просто стиска здраво зъби и продължава напред. Иначе казано, представителите на тази зодия, умеят да понасят лишения, но винаги, когато имат възможност, предпочитат да се отдадат на насладите и забавлението. 

5. Лицемерие и поставяне на маски с цел облагодетелстване
Ако висите от някоя пропаст, не търсете вашия приятел Козирог до себе си в опит да ви помогне. По-скоро се обърнете назад и ще го видите зад гърба си, как ви дава тласък към вечността. Козирозите винаги действат целенасочено, самостоятелно и техните приятелства са с цел собствено облагодетелстване. За Козирозите е нещо нормално да симулират прилошаване, за да си спестят възможността да платят сметката, да лъжат за възрастта си, чувствата си, материалното си състояние и разбира се, когато им се наложи да обяснят на партньорът си къде са прекарали нощта.

Тази зодия може да бъде романтична веднъж на десет години и нейните любовни връзки почти винаги са свързани с някаква полза и изгода. Дали ще е материална, социална, достигане на по-висок пост, стандарт на живот, престиж или екскурзия – Козирогът винаги се стреми да спечели облаги от своите взаимоотношения с другите хора.