Пет неща, които трябва да знаете за зодия Стрелец

  • Сподели:
Пет неща, които трябва да знаете за зодия Стрелец

Ако искате да разберете малко повече за характера и същността на зодия Стрелец, може да прочетете следващите няколко реда.

1. Компетентен по всички въпроси

Стрелецът не може да спести съветите си и забележките, дори и пред близките си хора. Безкрайно директен е, винаги казва това, което му е на езика. Самият той смята, че е компетентен на всякакви теми, точно поради тази причина, бърза да изкаже своето мнение, а когато то не съвпада с това на останалите, той може да стане нетърпелив, груб и дори арогантен.

Харесва му, когато хората около него го слушат, подкрепят и разбира се, играят по неговите правила. Това му дава допълнителен стимул да командва още повече хората около себе си. С тази зодия трудно се спори, защото Стрелецът смята, че разбира всичко и от него, по-интелигентен човек, просто не се е родил.

Ако искате да станете част от неговото обкръжение, трябва да се научите да търпите неговия избухлив нрав и безкрайна компетентност за неща, от които няма и най-малка представа, но винаги има готовността да изкаже своето мнение по въпроса. Той просто си е такъв, обича спора във всичките му форми – въпреки, че в спора с него, никога не се ражда истината, защото за него има само една правилна позиция и тя разбира се, никога не е вашата.

2. Душата на компанията

Стрелецът винаги се стреми да бъде център на внимание. Ще го познаете, когато видите шумен, нетактичен и остроумен човек, който предпочита големите и шумни компании, в които главният герой е самият той. Тази зодия безспорно притежава силна доза артистичност, чувство за хумор и остроумност, но почти никога не може да усети тънката граница, която с отскок преминава. А след като я е преминал, е успял да обиди повече от един човек, под предлога, че това е просто шега.

Стрелецът е нетактичен, обича иронията и грубата шега, в която някак си успява да вкара пикантни тайни за всеки, което от своя страна кара останалите хора да се чувстват неловко, но той просто си е такъв. Неговото чувство за хумор е по-различно и грубите закачки, винаги са насочени срещу другите, но когато дойде ред някой да се пошегува с него, той директно избухва, просто защото не носи на такъв майтап, въпреки че самият той е цар в злобните намеци.

3. Педантичен

За Стрелеца е важно всичко да е изпънато, точно и подредено, а когато някой се отклони от точната му представа за добре свършена работа, трябва да се подготви да изпита гнева на Стрелеца. Тази зодия е болезнено педантична и искаща винаги всички да се съобразяват с нейните правила.

Дори и да сте свършили чудесна работа, Стрелецът ще се втренчи в най-дребния детайл, който сте пропуснали и разбира се, ще ви го изкара през носа. В това отношение Стрелецът не си премълчава нищо и когато е неудовлетворен от действията на другите, той има смелостта  да им каже грешките директно в очите.

4. Обичащ лъжата

Стрелецът е една от зодиите, които особено добре си служи с лъжите. Лъжата по-скоро я възприема, като начин да си спести излишно главоболие, въпроси и скандали, затова той предпочита да заобиколи истината или да я разкраси във своя полза. Никога няма как да разберете дали един Стрелец е напълно честен с вас, защото дори когато лъже, той успява да запази самообладание и го прави по такъв тънък начин, че просто няма как да се усетите че сте пуснати по пързалката.

Стрелецът е човек, който предпочита лъжата в името на мира и хармонията, точно поради тази причина, рядко успява да казва само истината. Стрелецът лъже за обстоятелства, сексуални предпочитания, затова как се чувства, за любовните си авантюри, за трудовото заплащане. В общи линии, трябва да внимавате винаги, когато стои представител на тази зодия срещу вас. Дори да ви каже, че навън е слънчево по-добре проверете сами, не му се доверявайте сляпо, защото Стрелецът има способността да послъгва и за дребни и незначителни неща.

5. Невнимателен

Може да се каже, че Стрелецът е една от зодиите, която обича да кара през просото. Той не влага много мисъл в ежедневните си действия и точно това е една от причините да повтаря една и съща грешка сто пъти. Стрелецът е невнимателен и в своите изказвания. Той е откровен, директен и бързо изстрелва своите мисли, независимо какво ще си помислят другите, той просто няма да може да заспи спокойно, ако преди това не ви е казал всичко, което мисли за вас.

Стрелецът е невнимателен и на своето работно място. Там той се вихри и междувременно прави това, което иска, въпреки че често му се налага да прешива с бели конци, своите постоянни грешки. На Стрелеца му е изключително трудно да се съсредоточи само в една задача и да вкара цялата си мисъл единствено в нея.

Той е разпилян и предпочита да прави повече от сто неща наведнъж. Бързината е по-важна отколкото качеството на изпълнение за тази зодия. Точно затова той е отнесен, разсеян и винаги прибързва във всичко, с което се е захванал. Има ситуации, в които подхожда тромаво и през пръсти, просто защото не е човек, който обича да изпипва детайлите и да гони съвършенството.