Пет неща, които трябва да знаете за зодия Водолей

  • Сподели:
Пет неща, които трябва да знаете за зодия Водолей

Ако искате да разберете малко повече за този воден знак, ще ви разкрием пет черти от характера, чрез които без проблем ще можете да го разпознаете.

1. Разсеян
Присъщо за Водолея е да лети в облаците, даже по самия му поглед може да усетите, че той се намира някъде другаде. За Водолея е трудно да се приспособи към рутината, ежедневието и скучната работа. Точно поради тази причина, неговото съзнание витае на други честоти.

Водолеят е способен да се издигне над всеки проблем и просто да не вкарва отрицателни мисли в главата си. Дори, когато говорите с един Водолей, може да разберете, че неговите мисли блуждаят. Той е над обикновените и прости неща, а неговата артистичност му помага да се откъсне от всекидневните грижи. Този воден знак има способността да забравя важни дати, мобилното си устройство, часовника, уговорени срещи, въобще почти всичко, което го доближава до ежедневния скучен ритъм на живот.

2. Свободолюбив
Едно от нещата, на които безкрайно много държи този знак е свободата си. Без нея, той е като в безтегловност окован и беззащитен. За Водолея е трудно да съхрани дълготрайна връзка, особено ако в нея има правила, по които трябва да се придържа неговата творческа личност. Той не обича по никакъв начин ограниченията и заповедите – нещо повече, един истински Водолей, никога няма да остане във връзка, в която има ограничения и лишения. Просто ще си вземе шапката и бързо, ще зачеркне този човек от живота си.

Водолеят трудно остава закачен за работа, която го ограничава и потиска, той предпочита професии свързани с изкуство, въображение и изобретяване на нещо ново. А когато попадне на работа, която не е по вкуса му, той не се страхува, да я смени и да изпробва нещо друго. По този начин добива опит и може да се каже, че се научава да прави избор, без значение, какъв ще е той.

Водолеят е готов да рискува в името на своята свобода.  Неговата свободна душа го кара да мечтае, да експериментира и да планира едно различно и същевременно красиво бъдеще, в което самият той има свободата да избира собствения си път в живота.  

3. Ексцентричен и странен
Направляван от планетата Уран, една от най-ексцентричните планети – в очите на останалите  хора, Водолеят изглежда малко странен и дистанциран, а самият той се чувства на моменти, като в друго тяло и невярващ в собствените си възможности. Типичният Водолей има склонността да задава милион странни въпроси, чрез които да анализира всеки детайл от дадената ситуация.

Въпреки че на моменти е безкрайно ексцентричен, той притежава една вълшебна магия, която кара останалите хора да изпитат истинско удоволствие в общуването си с него, тъй като той винаги е зареден с оптимизъм, интересни идеи и артистичност.

Неговата ексцентричност се изразява в начина му на обличане, който непременно не трябва да се доближава до обикновеното стандартното и достъпното. Той има свой поглед за стил и вътрешно усещане за красота и класа.

4. Състрадателен
Водолеят е изключително грижовен и любящ към своите близки. И въпреки че среща голяма трудност в запазването на сериозна връзка, поради своя свободолюбив дух, той особено много държи на своето семейство, за тях е способен планини да премести.

Водолеят е чувствителен знак, който по-скоро преживява болката и тъгата вътре в себе си, така си спестява излишни въпроси и разбира се, ненужно съжаление от останалите. Водолеят е готов да подаде ръка, както на познати, така и на напълно непознати хора.

Той вярва в доброто и в щастливия край на приказката, в която се намира – а в нея особено много го притесняват и натъжават болката и безчувствието на останалите. Водолеят е човек, който мечтае за свят, в който няма страдания, бедност и болка, а неговия оптимистичен и дори наивен на моменти поглед за живота, кара останалите хора да почувстват мечтаното спокойствие, когато са в неговата компания.

5. Досаден вечно мрънкащ
Когато Водолеят навлезе в по-различна фаза и остави настрани своя оптимистичен дух, в него се вселява истинско мрънкало, което е способно да подлуди и най-търпеливия човек. Този знак може да недоволства за почти всичко и в този момент.

Безспорно изгубва своята способност да се погледне от страни и да си даде точна оценка. Когато е обладан от зли демони, Водолеят става нетърпелив, досаден, мърморещ, критичен към всеки и всичко, което го заобикаля.