Писмо до мъжа ми

  • Сподели:
Писмо до мъжа ми

Гледам те!

Чувствам се толкова приятно и безметежно, сякаш по облаци ходя. Твоята компания е най-добрата възможна. Твоите ръце са най-милите за докосване. Ти ме караш да се чувствам свободна.

Гледам те!

Разсмивам пет човека, а ти разсмиваш и разхубавяваш мен. От теб научих много, от теб продължавам да се уча. Силен си, понякога пък безразсъдно луд, но все мой и никога далечен.

Познавам те, познавам всеки поглед на очите и бръчките, движенията и стягането на ръката. Разбирам ги, толкова време съм ги наблюдавала, дори когато ти не забелязваш и отричаш.

Гледам те!

Аз и ти, и ти и аз, през годините на върхове и спадове и онези страшни земетръси. Буря, дъжд, цели урагани, за да се роди едно спокойствие, за да посрещнем другото начало и ти през цялото време ме държеше с две ръце. Само заради теб ще продължавам, докато ме държиш, но не зад мен, до мен, където знам, че винаги ще те открия. Ти си най-голямата опора и самотната скала, в която всички се разбиват.

Гледам те!

Спиш, сънуваш и пак се притесняваш. Ще успеем, ще се справим с всяка спънка в тази работа. Нали сме двама, трима и ще станем повече. Ще станем, знам го.

Ти рискуваш, характерът ти не позволява друго. И аз ще те подкрепям, без да се страхувам. Искам само да си здрав, не желая никакви богатства. Здрав бъди - това е крепостното царство.

Гледам те!

С цялата грижовност и отдаденост към своето дете, с което така се обожавате. Вярва в герои, гледа детски, обича приказки и той създава негови въображаеми. Но най-реален, единствен и достоен е Татко, ти си този пример, макар и да не ти направят кино. Вдъхновяваш го, караш го да се влюбва в нещата, учи го да лети със плавен полет и рамене, гледащи към залези от портокал. Идвам, само за да приземявам. Полетът не бива да е с колела разбити.

Гледам те!

Заради теб жена съм. Караш ме да се чувствам всеки ден различна, желана, лоша, добра, груба, деликатна. Да се грижа, да общувам, да внимавам, да танцувам онзи танц пред теб и ти да си единствената публика. Да съм темпераментна, да мога, да съм аз. Ти ме научи да съм същия двигател. Още нещо знам от теб. Да благодаря ли? Няма нужда, всяка вечер сънувам заедно до теб!

Гледам те!
Обичам те!
Видях те!