Почина Ивана Тръмп

  • Сподели:
Почина Ивана Тръмп

Ивана Тръмп е намерена мъртва в апартамента си в Манхатън: "Майка ни бе невероятна жена – сила в бизнеса, спортист от световна класа, лъчезарна красота и грижовна майка и приятел", казва семейството в изявление.

Новината за смъртта ù беше споделена от нейния бивш съпруг, бившия президент Доналд Тръмп, чрез неговия акаунт в Truth Social. 
Според Тръмп Ивана е починала в дома си в Горен Ийст Сайд в Ню Йорк
Бившият президент, който беше женен за Ивана в продължение на 13 години, я почете като "прекрасна, красива и невероятна жена".

Ивана Тръмп почина от сърдечен удар на 73-годишна възраст. 

"Тъжен съм да съобщя на всички, които я обичаха, че Ивана Тръмп почина в дома си в Ню Йорк", написа той. 

Тръмп, който споделя три деца с бившата си съпруга, продължи да отдава почит на Ивана, описвайки я като "красива, невероятна" жена, като същевременно отбеляза тясната ù връзка с децата им: Доналд младши, Ерик и Иванка.  

"Тя беше прекрасна, красива и невероятна жена, която водеше страхотен и вдъхновяващ начин на живот. Нейната гордост и радост бяха трите ù деца, Доналд младши, Иванка и Ерик. 
Тя беше толкова горда с тях, както всички ние бяхме горди с нея. Почивай в мир, Ивана!"

Синът на Ивана Ерик потвърди новината за смъртта ù пред DailyMail, казвайки в изявление, издадено от името на семейството: "Нашата майка беше невероятна жена – сила в бизнеса, спортист от световна класа, лъчезарна красота и грижовна майка и приятел. 
Ивана Тръмп оцеля. Тя избяга от комунизма и прегърна тази държава. Тя научи децата си на смелост и твърдост, състрадание и решителност.
Тя ще липсва много на децата и внуците си."

Ивана е родена в Чехословакия през 1946 г., но се премества в Канада в средата на 70-те години, преди да се премести в САЩ, където се установява в Ню Йорк. 
Именно тук тя срещна Тръмп, за когото се омъжи през 1977 г., след като го срещна за първи път, докато работеше като модел. 

Двойката беше женена 13 години, преди да се разведе през 1990 г., след като Тръмп имаше афера с Марла Мейпълс, която стана втората му съпруга. 
След раздялата си с Тръмп Ивана продължи да се среща с италианския актьор Росано Рубиконди, който почина през октомври 2021 г. след битка с рак на кожата.