Помним... как сладко сме си хапвали от филията с домашна лютеница, приготвена от баба

  • Сподели:
Помним... как сладко сме си хапвали от филията с домашна лютеница, приготвена от баба

Вярно е, че не можеш вечно да обръщаш назад глава и да живееш със спомените, но някои от тях са толкова красиви, ярки и прекрасни, че мислейки за тях, няма как усмивката да не се появи на лицето ни.

.... помним как безгрижно сме играли на "Стражари и апаши", докато сладко сме си хапвали от филията с домашна лютеница, приготвена от баба.

.... помним как с нетърпение сме чакали всяка една ваканция, за да се потопим в лежерността на дните, срещите с приятели, лудешкия смях и свободата.

.... помним усещането от първото влюбване и онези прословути пеперуди в стомаха. От първата целувка, прегръдка и копнежът по някой.

.... помним трепетните вълнения около абитуриентските балове. Те по онова време бяха далеч по-скромни и семпли, но бяха прекрасни и толкова весели, че чувствата, които оставиха тогава в нас, са живи и досега.

.... помним всеки наш избор – бил той правилен или грешен. Но все пак избор. Защото да имаш правото да избираш е свобода. Урок. Усмивка. Отстояване на своето Аз.

.... помним съобщението, което ни е събудило посред нощ, оставяйки ни будни и замечтани до сутринта.... и препрочели го безброй пъти.

.... помним кога, къде и с кого сме изпитали мигове на радост и щастие. И сме хранили надеждата, че винаги ще е така.

.... помним тихичките моменти "заедно". Пълните с любов очи. Първото едва доловимо "Обичам те". И безкрайното му ехо в душата ни.

.... помним всяка една усмивка, озарила очите на децата ни. И вярваме, че ще бъдат много и безкрайни. Защото няма нищо по-хубаво, красиво и безценно на този свят от усмихнатото детско лице.

.... помним всеки красиво изживян ден и всеки миг, с мисълта, че все още най-доброто ни предстои.

.... помним и лошото като ценен урок, който ще ни позволи да съхраним хубавите моменти за по-дълго.

А най-важното, което трябва да помним и никога да не забравяме е една единствена думичка. И тя е: БЛАГОДАРЯ.

Да бъдем Благодарни за всички наши щастливи и не чак толкова щастливи спомени. Защото всичко, което ни се е случило досега е част от нашият житейски път.

БЛАГОДАРЯ!

Още от Darini - Д. Тодорова може да прочетете в darini-poezia.blogspot.com.