Прея: Книгите, които ме промениха

  • Сподели:
Прея: Книгите, които ме промениха

Кадифеният глас на българската поп музика - така най-кратко може да представим Прея, която е едно от най-свежите и лесно разпознаваеми нови попълнения в редиците на родните изпълнители. 

Книгите, оказали най-силно влияние върху Прея:

1. "Матилда" от Роалд Дал

Прея: "Научих се да чета на 3-4-годишна възраст, също като главната героиня Матилда и по тази причина по някакъв начин откривах себе си в нея. Сега, за съжаление, далеч не съм толкова любознателна, колкото бях като дете, още по-малко, колкото е Матилда. Тогава четях постоянно и по много, тя също и исках да сме приятелки. Прочетох книгата за един ден и после дълго време се връщах към нея, тъй като самата героиня ми липсваше."

2. ''Моята първа библия в картинки" от Кенет Н. Тейлър

Прея: "Чисто и просто, защото с нея се научих да чета и това скорострелно промени живота ми."

3. "Железният светилник" от Димитър Талев

Прея: "Тази книга ме погълна с дълбочината в простотата. Семпли герои с големи трепети, с големи идеи, а дори и в малките им такива читателят има възможност да задълбае. Умелото съчетание на исторически роман и семейна сага не ми позволиха да оставя книгата затворена."

4. "Всички наши места" от Дженифър Нивън

Прея: "Тази книга ме намери и посредством нея получих възможността да напиша песен по книга. Чувството е неописуемо. Получи се красива балада, която ще си остане завинаги. Оставянето на следи осмисля съществуването ни."

5. "Майстора и Маргарита" от Михаил Булгаков

Прея: "Дълго време след нея не знаех какво да прочета, нищо не можеше да надгради шедьовъра на Булгако."

 

Прея: Книгите, които ме промениха