Приемай всеки човек за свой учител и всяка ситуация - за поредния урок

  • Сподели:
Приемай всеки човек за свой учител и всяка ситуация - за поредния урок

Записан си в целодневното неофициално училище, наречено "Живот".

Всеки ден ще имаш възможност да усвояваш уроци. Някои от тези уроци може и да не ти харесат. Други може и да намразиш. Трети може да ти се сторят неуместни и глупави. Тези уроци са част от твоята лична учебна програма.

Всеки от нас има свое собствено предназначение и следва собствена учебна програма, уникална и независима. За да се овладеят, уроците трябва да се изживеят. Приемай всеки човек за свой учител и всяка ситуация - за поредния урок.

Предизвикателството на това правило е да следваш единствено собствения си път, като усвояваш персоналните си уроци. Тогава ще успееш да разкриеш мистерията на своето предназначение и да го изпълниш. Ще престанеш да се изживяваш като жертва на съдбата или на нечия омраза и ще установиш контрол над собствения си живот.

Докато се бориш да откриеш и опознаеш себе си, ще научиш важните уроци на отвореността, избора, справедливостта и непринудеността.

Отвореност: "Когато опитът се тълкува правилно, той води към портите на царството на душата." - Йон Кабат-Зен

Избор: "Пред Слънцето и Луната твърдо заявявам, че ще правя това, което сърцето ми нарежда и което носи радост на душата ми." - Ралф Уолдо Емерсън

Справедливост: "Плачех, че нямам обувки, докато не видях човек, който нямаше крака." - неизвестен автор

Непринуденост: "Когато следвате съдбата си, вие храните своята душа." - Харолд Кушнер

Д-р Чери Картър-Скот, из "Ако животът е игра, това са правилата"