Различните типове потребители във "Фейсбук"

  • Сподели:
Различните типове потребители във "Фейсбук"

Инфографиката, която ще видите отдолу, е създадена от Optify и изобразява различните типове потребители в най-разпространената социална мрежа "Фейсбук". Конкретният тип потребител е важен за многобройните бизнеси с цел да му предложат подходящата за него реклама.

Освен интересната инфографика, попаднахме и на още една класация на 15-те основни типове потребители на "Фейсбук", направена от колегите от Webmiastoto.com. Ето ги и тях:

1. "Новакът" – никога не коментира и не лайква вашите постове, но с новобранска страст следи всички достъпни публикации.

2. "Г-н/Г-жа Популярни" – имат около 4528 приятели, но ако им се спука водопроводната тръба вкъщи, не е сигурно дали някой ще се отзове на помощ.

3. "Геймърът" – със зачервени като на недоспал лемур очи по цял ден играе "Mafia wars" и "Cafe World",  а броят на фейсбук фермите му отреждат респектиращия статут на крупен земевладелец.

4. "Набожният" – във всеки свой пост прави препратка към Господ и Исус.

5. "Крадецът" – с безсрамието на фолкпевица, устремена към славата, ежедневно отмъква чужди постове и снимки.

6. "Хейтърът" – мрази живота, обкръжението си, себе си и държи постоянно да го демонстрира.

7. "Колекционерът" – не е много по мненията, но за сметка на това често се присъединява към най-чудати групи и става фен на почти всичко.

8. "Промоутърът" – не спира да спами с покани за досадни събития, с което си проси заслужен игнор.

9. "Лайкърът" – би харесал всичко, дори и статус “В банята ми има плъх, дали яде царевични пръчици?” Който всъщност си е доста интересен статус де.

10. "Редакторът" – постоянно следи и прави забележки за правописа и се изказва за постовете с педантичността на главен редактор на "Файнейшънъл Таймс".

11. "Кралят/Кралицата на драмата" - този човек винаги пише емоционално и изказва мнението си с думи от рода на "ОМГ! Не мога да повярвам!" и "WTF?!? Епик фейл!?!? :////".

12. "Къци Вапцаров" - нон стоп пробва да бъде забавен, но почти никога не успява.

13. "Новинарят" - следи всички известни новинарски сайтове и публикува най-актуалното и значимо от тях.

14. "Петелът" - счита за свой дълг да пише "Добро утро" всяка божа сутрин.

15.  "Хиената" -  почти винаги няма какво смислено да каже, затова се отчита с активен смях и хихикане, изразяващ се в ":)))))))))))))))))" и "LOL".

Сега да разгледаме инфографиката, която показва различните типове потребители в социалната мрежа.

Различните типове потребители във "Фейсбук"