Сбогуваме се с още една легенда през 2021, почина рапърът DMX

  • Сподели:
Сбогуваме се с още една легенда през 2021, почина рапърът DMX

DMX, една легенда на хип хопа, известен както с музиката си така и със своите проблеми е починал днес, едва на 50 годишна възраст. 

 "Ние сме дълбоко натъжени да обявим, че днес нашият любим  DMX, роден с  името Ърл Симънс, почина на 50-годишна възраст в болница "Уайт Плейнс" със семейството си до себе си, след като е бил поставен на живото поддържащ апарат за последните няколко дни. Ърл беше воин, който се бори до самия край. Той обичаше семейството си с цялото си сърце и ние ценим времето, което прекарахме с него", се казва в официалното изявление от близките му. 

Според дългогодишния му адвокат Мъри Ричман изпълнителя е бил хоспитализиран от миналата седмица, когато е получил инфаркт в дома си в Ню Йорк,

DMX е роден в Балтимор,  но през ранното си детство, той и семейството му се местят да живеят в Йонкърс, град в близост до Ню Йорк. Бил е единственото дете на Джо Баркър и Арнет Симънс. Майка му е била бременна с него, когато е била едва на 19 и вече е имала дъщеря от предишен брак. Той прекарвал голяма част от времето си на улицата и в гетото на Йонкеърс. Извършвал е и доста престъпления, за които често е бил арестуван и всъщност прекарва голяма част от юношеството си в затвора.  Въпреки това взимал хип хопа на сериозно и го считал за начин да преодолява трудностите, с които се сблъсквал. 

 

През 1999 година DMX се жени за Ташера Симънс. Те имат 4 деца: Хавиер, Токома, Шон и Праиз Мари Ела Симънс. На 22 юли 2010, Ташера обявява, че се разделя с ДМХ след 16 години брак, само две седмици след като той е бил освободен от затвора. DMX има общо 11 деца, 1 от които от настоящата си съпруга Али ДиМартино и още 2 от други бракове.

 

Артисти, атлети и други известни личности му отдават почит в социалните медии днес.