Сексуалното изцеление

  • Сподели:
Сексуалното изцеление

Какво ви идва на ум, когато мислите за сексуално изцеление?
Може би неща като преодоляване на големи сексуални травми, изнасилване или сексуално насилие.
Неща, с които повечето от нас не трябва да се сблъскват.
Но тъй като сексът е толкова основна част от това, което сме като вид, сексуалното изцеление включва всеки един от нас на някакво ниво.
Всички ние ще изживеем моменти, когато телата ни не функционират сексуално по начина, по който бихме искали.
Това може да е липса на сексуално желание, вцепенена вагина, която не чувства нищо, или болезнена вагина, която се чувства е твърде сенситивна. Това може да е краткотрайна ерекция, невъзбуден пенис вместо твърд или ерекция, която е трайна, но не стига никъде.
Всяко от тези предизвикателства води до болезнени чувства, че пропускаме това, на което имаме право, или на сигнал, че не сме достатъчно добри.

Повечето от проблемите, с които се сблъскваме в секса, са свързани с това, което сме научили.
Първото, което научихме за секса е, че той е нещо грешно.
Ние сме били научени на това от нашите култури, религии и често от нашите родители и други, с послания като „не се докосвай там, мастурбацията е грях", „Просто кажи НЕ", „добрите момичета не правят така", или „сексът е мръсен, запазете го за този, когото обичате".
Наред с тези негативни възгледи са и очакванията ни за това как трябва да изглежда сексът - от реклами, романтични филми, от порно индустрията и често от нашите връстници. Всички тези неоспорими източници казват, че сексът трябва да бъде спонтанен и вълнуващ, с умопомрачително удоволствие от любовници, които са напълно възбудени за нас. И че всичко това ще се случи магически с много малко усилия от наша страна, всеки път.

Третото нещо, което научихме за секса, е, че телата ни са машини. Машини, които можем да управляваме със силата на ума си, за да ги подтикваме да правят това, което искаме. Следователно имаме по-скоро сексуални прояви, отколкото реални сексуални преживявания.
Когато третираме телата си като машини, с течение на времето те започват да се напрягат и втвърдяват, нещо, наречено брониране. Тогава обикновено се опитваме да бутаме телата си по-бързо и по-силно, за да „усетим" нещо. Може да използваме наркотици или да обвиняваме партньорите си и да започнем да избягваме секса заедно. Тези действия ни оставят само със страхове - страхове, че не можем да си върнем вълнението. В крайна сметка телата ни ще се отдръпнат едно от друго.

Ние превръщаме тази дисфункция в проблем, като я правим грешна. Но наистина, това е просто съобщение от телата ни, което ни принуждава да погледнем малко по-дълбоко в това, което се случва в нас сексуално.
Умът ни често не иска да признае, когато сексът не е дал резултат, когато сме преодолели естествените си желания и сме правили секс под натиск или когато сме били наранени, неудовлетворени, дори засрамени, малтретирани.

Сексуалното изцеление е свързано с превръщането на тези моменти на болка - в моменти на приемане, а след това и в триумф:

• вече не е нужно да изключваме светлината, за да правим секс;

• ние обичаме голото си тяло достатъчно, за да можем да го видим;

• можем открито да говорим за нашите сексуални нужди и желания;

• можем да мастурбираме, да гледаме порно и да не се срамуваме от това;

• можем да изпълним най-дълбоките си желания и напълно да се освободим от сексуалното удоволствие.

Всеки един от тези моменти не е само момент на сексуално изцеление, а на любов към себе си.
Защото си казваме дълбоко ДА.
Тук се обединяват силата на секса и силата на любовта.
Не любовта като в романтичната любов, но любовта, която нашият партньор може да сподели с нас. Любов, както в истинските, сурови моменти на уязвима сърдечна откритост, които ни карат да се чувстваме не само мощни, но и обичани безмерно. Моменти на екстаз, които лежат отвъд срама. 

Когато телата ни стават по-чувствителни с течение на времето, отколкото по-малко. Където можем да бъдем силно сексуални и силно обичащи едновременно. Еротично, но отворено сърце, без преструвки. Където можем да се чувстваме еднакво сигурни и възбудени, без да се нуждаем от палавия ръб. Или където можем да се насладим на палавостта без срам. Това прави сексуалното изцеление пътуване както на любов, така и на изненади.

Ето защо взаимоотношенията са чудесно място за сексуално изцеление, където има сигурност, доверие и познаване, за да се стигне до това ниво. Или ако тези неща ги няма, изследването на сексуалното изцеление може да ги създаде.