Семейство и карма

  • Сподели:
Семейство и карма

Замисляли ли сте се защо винаги семейните връзки носят едновременно и радост, и голямо разочарование? Винаги имаме голям конфликт с някой, а към някой друг изпитваме голяма преданост и любов!

Това е така безспорно, защото в рамките на едно семейство се отработва най- важната карма. За кармата всички сме чували и знаем по нещо, някой знае повече, друг по-малко. Но сега няма да се спирам на обяснения и разсъждения на тема карма.

По принцип има много причини, които биха могли да ни попречат да си изпълним задълженията към някой друг. Понякога бягаме ние самите или просто ситуацията, която е най - подходяща, не се случва... куп възможни причини има.

И това изчистване на кармата се протака с години в рамките на живота ни, а по-лошото е, че може да продължи не само един живот, а през всичките ни прераждания, докато не съберем сили и мъдрост да приключим с кармата си към някой човек.

Кармата най-често се усеща, когато назрее конфликтна ситуация. Има ли проблем, има карма, има урок.

Два са начините да си помогнем, за проумеем вселенските и кармичните закони:

- чрез страдание;

- чрез съзнателно и активно духовно развитие.

И така щом разберем това, значи трябва да се заемем за работа и да си помогнем. А когато си помогнем на самите себе си, помагаме на околните, а щом помогнем на околните, ще помогнем и на целия свят. Като верига... всичко започва от нас самите.

Има само един начин да отработим кармата си - с любов и прошка!

Има и няколко неща, които трябва да проумеем по пътя ни:

1. Ясно да осъзнаваме Вселенските закони и точните уроци.

2. Няма виновни - всички до едни сме едновременно кредитори и длъжници.

3. Всеки един човек за нас е Учител, няма врагове.

4. Да приемаме хората такива каквито са.

5. За да очистим душата си трябва да работим върху обидите, ненавистта, завистта и т.н.. Да ги приемем и да простим на себе си и на другите хора.

Има много проста техника за изчистване на конфликтни отношения и на карма, разбира се. Казва се техника на отъждествяване.

Ето какво представлява:

Избираме човека, към който имаме обида.

1. Искрено и чистосърдечно искаме прошка за всичко, което сме проявили към него съзнателно и несъзнателно с думи, действия, помисъл сега и във всички предишни животи.

2. Искрено и чистосърдечно даваме прошка за негативите, които са проявени към нас съзнателно и несъзнателно с думи, действия, помисъл сега и във всички предишни животи. Приемаме човека, такъв какъвто е, с всичките му недостатъци.

3. Пожелаваме му само хубави неща - любов, здраве, късмет и т. н.

След това се отъждествяваме с него и от негово име даваме прошка на себе си по същия начин. Тази техника може да се прави винаги когато усещаме проблем с някой човек.

Прави се докато изчистим конфликта. Много е важно да сме добронамерени и да изпитаме обич, въпреки обидите.

Автор: Таня Касабова-Христова / Източник: tanyakasabova.blogspot.bg