Шест причини, поради които мъжете изневеряват

  • Сподели:
Шест причини, поради които мъжете изневеряват

В любовните връзки, винаги настъпват спадове, както и периоди на изчакване, което не винаги означава, че партньорите са спрели да изпитват силни чувства един към друг, а просто, че имат нуждата да променят нещо в тези отношения, за да се завърне страстта.

Често пъти мъжете са склонни да погледнат встрани, защото връзката им не им дава нужното разнообразие и емоции и е в пълен застой. Има моменти, в които изневярата се случва под влиянието на алкохол или пък защото мъжът има нужда да си повдигне либидото, но едни от най-популярните мъжки отговори са свързани с факта, че във връзката им липсва тази тръпка, която ги кара да се почувстват отново живи, както и щастливи.

Всеки мъж си има своите слабости и тези мъжки залитания, обикновено са свързани с някакъв сексуален или емоционален недостиг, който усещат в своите връзки. 

1. Желание да натрупат точки 
В мъжката природа е силно заложено съревнованието и надпреварата, а когато един мъж е вече обвързан, мислите че изпуска нещо по-добро, не спират да го преследват. И когато казваме по-добро, всъщност имаме предвид по-различно като емоция, като усещане, защото за всеки мъж еднообразието е свързано с желанието да прибегне до по-крайни методи, чрез които да си набави малко приключения и липсващ адреналин в тази любовна връзка.

А най-подходящият начин е, чрез бърз секс с жена, с която може и да не се среща след това. Често пъти мъжете го правят, заради самата бройка, с която могат да се похвалят пред приятелите и да изпъчат гърди напред, всъщност какви сексуални машини са.

2. Проблемна връзка
Когато мъжът се намира във връзка, от която не получава нужната подкрепа, а ежедневието му е напоено от скандали и упреци, тогава мъжът се чувства притиснат и нещастен, тогава за него единственото бягство от реалността е да се предаде на изкушението и да си създаде малко удоволствие, между тези всекидневни скандали и страдания. 

3. С цел отмъщение 
Често пъти мъжете прибягват до изневяра, когато не се чувстват сигурни и обичани от своята партньорка и когато имат някакви съмнения в нейната вярност. За да натрият носа на жената, мъжете бързо успяват да намерят косвена жертва, с която да отмъстят на своята спътница за причинените им вреди и болка. 

4. Слабост 
Когато до мъжът застане привлекателна дама, която е готова да се наслади напълно на неговата сексуална мощ, той се предава, защото мъжете са безсилни пред своите най-големи слабости.

Голям процент от мъжете се възбуждат само при мисълта за чужда жена и това се превръща в тяхна фикс-идея, която не спира да ги преследва, а колкото повече красиви жени изпитват интерес към мъжа, толкова по-силна става и неговата възбуда и желание за секс - това е нещо, с което наистина трудно мъжете могат да се преборят.

5. За забавление
Често пъти мъжете го правят под влиянието на алкохол и опиати, даже при голям процент от тези мъже спомена на следващия ден е напълно изчезнал и така, те дори не успяват да се почувстват виновни за действията си.

При тях изневярата, не е нещо чак толкова трагично, на което трябва да се обърне сериозно внимание, а стандарт за ''Добър живот'' и доставено удоволствие, от което има нужда всеки мъж – така тези мъже възприемат изневярата. 

6. Подвластни на чувства  
В тази ситуация мъжът се е оставил на своите чувства и въпреки че се намира в дългогодишна връзка, той все пак е успял да се влюби в друга жена и да се отдаде на креватни забавления с нея.

Много рядко, но се случват и този тип изневери, които се основават на дълбока близост и силни чувства към друг човек, който е навлязъл в живота ни и е преобърнал досегашния ни свят.