Силата на мотивацията

  • Сподели:
Силата на мотивацията

Случвало ли ти се е да не знаеш какво да правиш с живота си? Да не знаеш по кой път да тръгнеш, кое ще е добро за теб? Да се питаш какво ще ти донесе бъдещето?

Обикновено всеки си задава тези въпроси, но ако си мислиш за най-лошите сценарии, които ти предстоят, грешиш. Така не си помагаш, а напротив. Постоянното негативно мислене убива твоето щастие и ако това е валидно за теб, е време да помислиш за промяна.

Повечето хора чакат да дойде петък, за да разпуснат, да дойде лятото, че да отидат на почивка, да дойде Коледа, че да зарадват любимите хора... Животът им минава в чакане. Това е най-голямата им грешка. Живей сега, в този момент. Не чакай друг да ти помогне, това няма да се случи. Ако искаш нещо да се промени в живота ти, не губи времето си. То е най-скъпият ресурс, с който разполагаш. Научете се да натискате себе си, да излизате от зоната на комфорт, в която се намирате, само така може да усетите, че живеете, а не че просто минава още един ден, в който не сте били щастливи.

Да се бориш със себе си - това е най-трудната задача, която може да си поставите. Да спреш да се оплакваш, да измисляш глупави извинения и оправдания - нямаш време да тренираш, няма къде и с кого, уморен си. Глупости! Има ли желание, има и начин. Трябва да започнеш от някъде, никой не се е родил научен, не го забравяй. С времето ще се научиш, че болката те прави само по-силен, че спорта ще те направи дисциплиниран и всеотдаен във всичко, което правиш! И когато си мислиш, че не можеш да продължиш напред, ще си докажеш обратното, ще се изумиш от характера, който си създал с времето.

Упоритата работа винаги се възнаграждава. Винаги! Просто не спирай, когато ти е трудно, а напъвай още по-силно. Дай най-доброто от себе си. Не забравяй защо си започнал, всеки има своята причина. Ако другите не вярват в теб - супер! Покажи им, че са грешали и го докажи на себе си, не на тях! Бъди два пъти по-мотивиран, но го направи за собственото си здраве и щастие, а не заради мнението на околните. Животът си е само твой, прави това, което те прави щастлив!

Първата стъпка е да разбереш какво обичаш, с какво искаш да се занимаваш, да определиш своята цел и да начертаеш своя план. Ако трябва, залепи си го на огледалото и го гледай всеки ден. Нека се запечати в създанието ти. Преуспяват хората, които са обсебени от желанията и целите си и го искат със сърцето си.

Мотивацията винаги помага, но навикът те кара да продължаваш, когато мислиш, че не можеш повече… ранното ставане, работата, семейните ангажименти, всичко може да е срещу теб и твоята цел, но трябва да сложиш себе си на първо място един път в живота. Истината е, че няма кратък път до успеха, но важно е самото пътешествие, то ще те направи по-силен. Да имаш търпение - болката, която изпитваш днес, ще бъде твоята сила утре!

Когато не виждаш резултати, когато мракът е обзел мислите ти, тогава трябва да намериш сили и да станеш от леглото. Да си кажеш "Аз мога, аз мога и ще го направя". Вземи един топъл душ, пийни един чай или кафе и помисли как да помогнеш на себе си. Просто дишай дълбоко. Всяка секунда, в която не действаш е загубено време. Не го прави, не губи времето си. Действай сега!

Мислиш, че няма надежда, че няма начин... глупости! Винаги има още един шанс, една възможност, още един нов изгрев, нова усмивка, която може да те промени! Не е нужно да държиш в себе си болката и страхове си. Понякога е нормално да не се чувстваш окей. Прости на тези, които те нараниха. Освободи се от това бреме.

Мислиш, че никой не може да те разбере и да ти помогне, но не е нужно да минаваш през тази буря сам. Позволи на човека до теб да те прегърне и бурята ще отмине. Самият факт, че ти си все още тук означава, че има надежда. Нищо не е свършило, нищо не е непоправимо, с каквото и да се бориш... само смъртта е непреодолима. Трудно е, но да се предадеш, не е опция!

Затвори очите си и помисли. Какво точно искаш? Каква е мечтата ти? Какво трябва да дадеш от себе си, че да я постигнеш? Утре, утре…. Няма утре, има само сега! Даваш толкова много, а сега искаш да се предадеш?

И без значение колко силно те удря животът, важно е само как се изправяш след всеки удар. Не се страхувай от провала, успехът не е праволинеен процес, напротив. Падаш, ставаш, объркваш посоката, след това я намираш, но никога не спираш…

Покажи им какво можеш, на какво си способен, покажи го на себе си най-вече! Животът ти е дар, изживей го с пълни сили. Просто помни откъде си тръгнал, кой ти е подал ръка, като си имал нужда и защо си започнал.

Просто отвори очите си и помисли, това ли е животът, който искаш

Още интересни материали от автора може да откриете на suzanamihailova.wordpress.com.