Скорсезе прави сериал за живота на Майк Тайсън

  • Сподели:
Скорсезе прави сериал за живота на Майк Тайсън

Холивудският кинорежисьор Мартин Скорсезе ще продуцира сериал за живота на легендарния боксьор Майк Тайсън, a в ролята на Железния Майк ще се развихри Джейми Фокс, съобщава Variety.

Биографичната лента ще бъде озаглавена просто „Тайсън“ и ще обхваща целия живот на спортиста – върховете и спадовете в кариерата му и личния живот. Режисьор ще бъде талантливият Антоан Фукуа, станал известен с кинохита „Тренировъчен ден“.

 „От доста време се опитвам да разкажа историята си“, казва Тайсън и допълва, че именно сега е моментът за подобен филм, тъй като вижда в очите на феновете любов, особено сега след като се завърна на ринга. „Очаквам с нетърпение да си сътруднича с Мартин, Антоан, Джейми и целия творчески екип, за да донеса на публиката поредица, която не само улавя моето професионално и лично пътуване, но и вдъхновява и забавлява“.

На 28 ноември миналата година Тайсън се завърна на ринга на 54-годишна възраст и се изправи срещу 51-годишния Рой Джоунс. Демонстративният боксов сблъсък между двамата не излъчи победител.