Световна седмица на принцесите по Disney

  • Сподели:
Световна седмица на принцесите по Disney

Disney поставя началото на първата „Световна седмица на принцесите“, целяща да вдъхнови малки прояви на доброта по целия свят с обещанието да предостави 45 000 „Значими моменти“ на изолирани и тежко болни деца в болници и хосписи в Европа, Обединеното кралство, Близкия изток и Африка. Инициативата е част от „Най-великото празнуване на принцесите“ – глобална кампания, вдъхновена от приключенията и ценностите на Disney Принцесите, която популяризира сред децата качества като смелост и доброта.

Глобалната инициатива на добротата ще се състои по време на „Световната седмица на принцесите“ (23-29 август). Ще бъдат представени изцяло нови истории, свързани с Принцесите, както и много приключения и забавления, с помощта на които да се разпространява добротата.

45 000 тематични приключенски комплекта с Disney Принцеси ще бъдат предоставени на деца с тежки заболявания в лечебни заведения в Европа, Обединеното кралство, Близкия изток и Африка. Инициативата е част от отдадеността на Disney да дарява утеха и да носи вдъхновение, с подкрепата на свои дългогодишни партньори в областта на благотворителността. 250 бр. от занимателните комплекти ще бъдат предоставени на деца, настанени в болници в България, с любезното съдействие на Български Червен кръст. Специалните комплекти са създадени в партньорство с благотворителната организация MediCinema и целят да намалят чувството на изолация, стреса и тревожността у децата, настанени в лечебни заведения, и семействата им, като им предоставят „Значими моменти“. Пакетите ще съдържат нови истории, посветени на Disney Принцесите Рапунцел, Ваяна и Ариел, както и игри и творчески занимания, които спомагат за повишаването на самоувереността и окуражават жестовете на доброта.

По-рано тази година инициативата „Най-великото празнуване на принцесите“ беше подкрепена у нас и от талантливата млада изпълнителка Крисия, която изпя българската версия на сингъла „Само днес“ (в оригинал - „Starting now”). Песента беше пусната на 15 различни езика, за да отпразнува кампанията и да вдъхнови смелостта и добротата.

Disney се стреми да окуражи децата да бъдат смели и да проявяват доброта, както е в историите за Disney Принцесите. Тези усилия са подкрепени и от ново проучване, според което 70% от децата заявяват, че е важно винаги да бъдеш добър, а 46% казват, че биха защитили хора, които са тормозени или към които другите се отнасят по нечестен начин. Според изследването 91% от родителите във Великобритания се съгласяват, че всеки може да допринесе за това светът да стане по-добро място.