Тъпи извинения при изневяра

  • Сподели:
Тъпи извинения при изневяра

Ето седем извинения, които не си струва да използваш, ако те хванат:

1. "Просто се случи! Не сме го планирали!"

За хората, които имат моногамна връзка, това е по-лошият еквивалент на "Упс!" или "Аз ли направих това?". Да, ти си го направил, изневерил си, без значение дали е било преднамерено, или не. Много неща, които не са по план се случват. Това, че стават спонтанно, не ги прави морални. 

Освен това, изневярата не е като да се подхлъзнеш на обелка от банан, или като да изядеш няколко хамбургера, без да си взел решение предварително. Никой не очаква да прекаляваш с храната, нали? И все пак ти си изял всичко. Храната я няма! Храната изчезна, така и връзката ти ще си отиде след думите - "Упс, стана случайно!". 

2. "Ако правеше повече секс с мен, нямаше да ти изневерявам!"

Това е поредното класическо извинение, което можеш да чуеш след изневяра. Логиката е следната: тъй като ти и твоят партьор не сте правил секс няколко дни, това автоматично му дава право да ти изневери с когото и да било. Рано или късно разбираш за изневярата и започвате шумно да се карате. Това няма да доведе до нищо добро, защото дупката в отношенията ви вече е факт.

3. "Нашата връзка не върви повече от година!"

Това е най-приемливото извинения за изневяра. Ако човек е обвързан с някого, който не обича вече, връзката се превръща е една безкрайна агония. Чувстваш се сам, нищо че сте двамата на кухненската маса. Нещата започват да стават по-зле и по-зле. Постоянно търсиш причина да се скарате. Просто не си щастлив. 

В такива случай, единствената причина хората да останат заедно е от уважение. Още повече, че си бил доста дълго с другия и не искаш да го нараниш. Но по-добре да се разделите, защото правиш мечешка услуга на някого, ако си с него, без да имаш чувства.

4. "Бяхме пияни и това беше грешка!"

Едно от идеалните оправдания за случилата се изневяра е алкохолът. Гаджето ти се извинява с това, че е прекалил с алкохола, и се е поддал на нагона. Колкото и да е лесно да се скриеш зад алкохолния делириум, няма да се размине само с едно "Добре! Нищо не е станало!" от втоята уста. Независомо, че е бил пиян, това не му дава право да удря някого, да убива някого, както и да прави секс с някого. Има си приети норми на поведение, които трябва да се спазват, в противен случай, всеки си понася санкциите.

5. "Това не означаваше нищо! Аз съм влюбен в теб!"

Смешно е! Това е най-нелепото извинение, което можеш да чуеш от половинката си, когато ти е изневрила. Все едно да си духаш носа по време на секс, или да поръчваш ядене по телефона. Сексът е нещо повече от полов акт. Той е носител на послание, а не само просто физическо желание към другия пол. Затова не прави секс с други хора, докато имаш любима половинка.

6. "Вината е твоя, защото...!"

Не, не, не! Повтаряй след мен: "Ако някой някога ми изневери, вината НЕ е моя!" Няма приемливо извинение за изневярата. Още повече извинение от вида "Ти ме подтикна към греха!". Виновен за изневярата е само този, който я е извършил, никой друг.

7. "Всеки изневерява, просто ти ме хвана!"

Половината от извинението е вярна. Другата е прекалено опростена. Голяма част от хората мамят във връзките си, но винаги идва един момент, в който половинката им ги хваща по една или друга схема. Добре е да се поучим от грешките на другие и да се стремим да ги избягваме.

Нашият съвет към теб е НЕ изневерявай!