Тейлър Суифт с исторически триумф на БРИТ

  • Сподели:
Тейлър Суифт с исторически триумф на БРИТ

Американската певица Тейлър Суифт направи исторически труимф с победата си в категорията “Глобална икона“ на наградите БРИТ, която я прави първата жена отличена с такава награда. Предишни носители са Дейвид Боуи, Роби Уилямс и Елтън Джон. Церемонята се състоя снощи в Лондон.

 "Горда съм, че съм част от тази музикална общност, особено в година, в която всички се нуждаехме от музика", каза певицата. Колежката й Били Айлиш грабна статуетката за международна солова изпълнителка, а The Weeknd - за международен солов изпълнител. Дуа Липа взе две статуетки - за солов изпълнител и за албум, а Хари Сталйс грабна приза за най-добър сингъл за Watermelon Sugar.

Едно от най-запомнящите се изпълнения беше това на Оли Александър (Years & Years) и Сър Елтън Джон с кавъра им на песента на Pet Shop Boys – It’s a Sin, с която оказаха почит към LGBTQ обществото и упоритостта им в борбата със СПИН през 80-те и пандемията, с която се опитваме да се справим днес.

Церемонията се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и се превърна в експеримент – какъв е ефектът от организиране на събития без социално дистанциране. В залата бяха допуснати едва 2500 души с отрицателен тест за Covid-19 при максимален капацитет 20 000 души.