Точка на пресичане

  • Сподели:
Точка на пресичане

Най-точният часовник в целия свят е Вселената. Ако се чудиш нещо дали закъснява в живота ти или е избързало с доставката – обърни се и виж какво ти е дала Вселената вчера и днес.

Аз го наричам точка на пресичане. Онова магично място и време, в което се сблъскваш с друг човек или събитие и катастрофата е толкова неизбежна, дори да опиташ да смениш курса предварително. Точка на пресичане е онази една секунда, наелектризирана с достатъчно енергия да промени посоката в живота ти.

Точка на пресичане е: 

• Когато очакванията ти се сблъскат с реалността. И започваш да се чудиш в кое паралелно измерение си бил докато животът се случва покрай теб.

• Когато любовта се сблъска с похотта. И си задаваш въпроса дали сърцето би постъпило така?

• Когато ревността се сблъска с егото. И борбата става напечена.

• Когато сърцето пресече пътя на разума. И тогава всички предварително зададени маршрути губят своя обхват.

• Когато те срещне с него или с нея в точно "най-неподходящия" момент и "това не трябваше да става точно по този начин".

Може да пускаш автобиографията си до 100 работодателя в рамките на една година и с никой от тях да не се получи интервюто, но един ден приятел ти звъни и казва – хайде, знам място, на което търсят точно човек като теб. И след два дни знаеш, че искаш да си там. Точка на пресичане.

Може да излизаш с най-чудесния мъж или жена - като перфектното описание по "визитна картичка" и да не се получава отново и отново. И да си задаваш въпроса "защо и този път не стана". И в една единствена секунда да се сблъскаш на най-неочакваното място с някой, който ще преобърне интимния ти свят. Точка на пресичане.

Може да напишеш един куп стратегии за нов бизнес, да кандидатстваш за всеки възможен кредит и въпреки това парите да не достигат. За да те потупа един ден някой по рамото и да каже: Знаеш ли, имам свободни пари, които ще инвестирам точно в твоята идея. Отново точка на пресичане.

Всеки се движи по неговата си ос. Дълга, права, изящна. Паралелно до нас се движат още стотици, хиляди, милиони подобни оси. Но точно в един единствен момент нещо в теб се пречупва (сърцето ти, принципите, приоритетите) и закача съседната най-близка ос.

В този фин момент двете се преплитат. В тази точка на пресичане се случва промяната, защото от нея натам твоя и танцът на другия човек няма да са същите. Ако успеете да направите кръг – ще имате по минимум една точка на пресичане в безкрайността всеки ден. Карма.

Може да се лутаме с дни, месеци или години в търсене на това, което ни е важно. Но една секунда е достатъчна да промени курса по желания от нас начин. Тази точка на пресичане, заради която си заслужава да живеем.