Три предмета, които децата трябва да изучават в училище, за да стане светът по-добър

  • Сподели:
Три предмета, които децата трябва да изучават в училище, за да стане светът по-добър

Като бивш учител, прекарал 7 години в системата, трябва да кажа, че наистина ме тревожи скритата тенденция да възпитаваме децата си в страх и подчинение. Да, истина е, че те усвояват полезни знания и получават важна информация, но често това е с цената на тяхното здраве и просперитет.

Съвременните училища, доколкото изобщо опитват, най-често се провалят в опитите си да използват и насърчават силата на младите умове, тъй като насърчават рутината, а не иновативността.

Друг проблем е, че ние просто не учим децата на това, от което те наистина се нуждаят, за да бъдат успешни в живота. Важно е да изучат основите на математиката, науката и четенето, за да оцелеят в съвременния свят, също така е важно да научат как да развиват своя потенциал.

Само с някои леки промени бихме могли наистина да подобрим качеството на образованието, като добавим няколко нови предмета, чиято цел ще е да помогнат на децата да се превърнат в здрави и успешни възрастни. По този начин ще започнем да променяме света към по-добро.

Ето кои са тези три предмета...

1. Медитация

"Ако всяко 8-годишно дете бъде научено да медитира, ще елиминираме насилието за едно поколение." – Далай Лама

Медитацията е чудесна практика, но за съжаление е непонятна за огромна част от хората. Медитацията пречиства ума ти от тревожните мисли, помага ти да се фокусираш, подобрява твоето психическо и физическо здраве.

Колко прекрасно би било, ако всяка сутрин учениците медитират по 10 минути преди началото на учебния ден! Те биха започвали своите сутрини по-центрирани и с мир в душата, вместо да са стресирани и хаотични. Сигурна съм, че това би имало огромен ефект и върху начина, по който усвояват материята, както и върху поведението им като цяло.

Освен това, 10 минути медитация много лесно могат да бъдат вместени в програмата. Повечето учители имат нужда от няколко минути преди началото на часа, докато учениците се фокусират. Тези няколко минути спокойно биха могли да се използват за медитация.

2. Правилно хранене

Защо ние, учителите, не учим децата как да се грижат за своите тела?

Не обучаваме децата колко е важна богата на полезни вещества храна, колко опасни са ГМО продуктите. Генномодифицираната и пакетирана храна, която стои по рафтовете и с която се хранят нашите ученици, до голяма степен е отговорна за болестите в днешното общество. Когато рекламата промотира нездравословни храни, не е ли важно да дадем възможност на децата да вземат информирано решение с какво да се хранят?

За съжаление, виждала съм от първа ръка какво представлява "обядът" в училищата. Още много път трябва да се извърви от тях по посока здравословното хранене на учениците и това е меко казано.

Мисля, че образователната система би проявила мъдрост, ако започне да обучава децата и младежите за важността на ИСТИНСКАТА храна. Така ще сложим край на глупостите колко плодове има в плодовите сокове и какъв богат източник на протеини са пилешките хапки.

Трябва да бъдем честни с децата за това какво наистина се случва с храната. Нека си признаем, след 20 години правилното хранене ще има много по-голямо влияние върху живота им, отколкото Питагоровата теорема.

3. Законът на привличането

От много ранна възраст ни се втълпява, че има правила, които трябва да следваме, както и специфичен път, който трябва да извървим, ако искаме да успеем.

Много от нас прегръщат идеята, че трябва да завършат университет и да си намерят прилична работа, ако искат да бъдат успешни в живота. Този начин на мислене пречи на много млади хора да изследват своята истинска страст, да я разгърнат и да обогатят живота си чрез нея.

Ако научим подрастващите, че всеки може да използва Закона за привличането, за да създаде успешна кариера от своята страст, бихме могли драстично да променим света към по-добро. Ще се появят нови възможности за кариера, иновативността ще скочи. И още по-важно: хората ще бъдат по-щастливи, защото ще правят това, което наистина искат, вместо да пропиляват живота си с работа, която не ги вдъхновява.

Ако запознаем учениците със Закона на привличането още от най-ранна възраст, ще ги насърчим да преследват своите мечти и да живеят вдъхновено.

Разбира се, не мога да не призная голямата роля на образованието днес. Облагодетелствани сме да учим свободно литература, математика, социално знание и наука... Но въпреки това сферата, в която обучаваме децата, е много стеснена. Вярвам, че пропускаме най-същественото, това, от което те наистина се нуждаят, за да бъдат щастливи и успешни в бъдеще.

Написах всичко това не просто като човек, който е работил в системата, а преди всичко като майка, която иска по-добро бъдеще и по-добър живот за децата си. Вярвам, че много хора мислят като мен. Може би заедно бихме могли да започнем промяната...

Aвтор: Андреа Шулман, spiritscienceandmetaphysics.com / Превод: Gnezdoto.net