Трудно е да си Стрелец

  • Сподели:
Трудно е да си Стрелец

Трудно е да си Стрелец. Не кръв, а огън тече във вените ни. И този огън често ранява близките ни. Но е без да искаме. Честна дума! Просто каквото ни е на сърцето, това ни е и на устата.

Знаем, че трябва да спрем гласно да назоваваме очевидни факти, които другите премълчават, но пък не разбираме защо... Нали когато някой те попита нещо, то е за да чуе истината? Пък и защо трябва да те попита, за да си го кажеш...

Казах ти за огъня. Това е и причината да избухваме толкова често. Но какво да направим? Обичаме справедливостта. Това е.

Облекли сме блузата си наобратно? Е и? Голяма работа! Просто сме много разсеяни. Повярвай, че мислим за милион и едно неща в тази секунда. Не минута! Секунда.

Вятърничави сме били... Ами не, просто бързо ни омръзва всичко. И нас ни дразни това, повярвай. Не е приятно днес да си се представиш като космонавт, а утре да искаш просто една градина с малини, за която да се грижиш.

Никога нямало да пораснем... Че кой не обича да гледа филмчетата на "Дисни" или да се вози на блъскащи колички? Пък и не ни пука особено, че едва събираме краката си в тях и стърчим над всички останали. Нали ни е забавно!

Мечтите ни не били сериозни... Ами ние вярваме, че един ден ще създадем някакъв собствен свят. С какво ви пречим?

Ние? Безразсъдни? Ние каква вина имаме, че онзи Скорпион, който е по-висшестоящ от нас, не е прав? Аз пък съм Стрелец и видях неговата грешка!

Все сме били с розовите очила... Ами, това сме ние. Оптимисти до мозъка на костите си. Макар и ние да падаме духом, дори по-често отколкото предполагаш - ние се стремим да виждаме положителното във всяка една ситуация. Кой има нужда от негативни мисли в този сив свят?

За Стрелците.

От един Стрелец по пижама и пухкави чехли в парка...