Твоето нещастие е мечтано щастие за някой друг

  • Сподели:
Твоето нещастие е мечтано щастие за някой друг

Пиша само, когато съм тъжна. Как да ти кажа - като не ми е на кеф. В крайна сметка всеки трябва да намери нещо, което го кара да се успокои, когато чувства, че нещо не е наред. Преди пишех всяка седмица. Чудя се - толкова зле ли ми е било? Сега пиша един път в месеца. Чудя се - толкова ли ми е добре сега? И отговорът е "Не"! Не, нито преди съм била нещастна, нито сега съм напълно щастлива. Пълно щастие няма!

Нали знаеш закон е винаги, когато всичко се е подредило и хоп случва се нещо, което внася пълен хаос. И отново трябва да се мъчиш да подредиш и сложиш всичко на мястото си. Пак си казваш все на мен ли? Но това всъщност може да не е проблем. Проблем е за теб, защото ти го приемаш така. Промени гледната си точка за него! Приеми го като урок, изпитание или щастие под форма, която все още не разбираш. 

Твоето нещастие е мечтано щастие за някой друг на този свят. Помни, че ти нямаш проблеми, а уроци. Помни - всичко е въпрос на гледна точка! Ти си мислиш, че мравката има проблем, защото носи по-тежко от теглото си, а тя си мисли, че ти имаш проблем, защото не можеш като нея! Всичко е въпрос на гледна точка!

Затова погледни под друг ъгъл на нещата. Повтаряй си всеки ден, че ти нямаш проблеми, а само временни затруднения.  Промени начина, по който мислиш за тях. Приеми ги като досадни приятели, които идват за кратко в живота ти. Те искат да ти преподават уроци. Когато ги научиш, те ще си заминат.

Така вече няма да се доближават до теб, защото ще си им скучен. Проблемите не ходят при хора, които се справят с тях, защото не могат да ги тормозят. Те ходят само при онези, които могат да смачкат. Покажеш ли един път сила - вече си с едни гърди пред тях. Направи така, че неприятностите да се страхуват от теб, а не ти от тях.

Приемай всичко като уроци. Ти нямаш проблеми, а уроци и то интересни. Няма как животът ти да е изпълнен само с нещата, които ти смяташ за добри. Не се оплаквай постоянно, за да не се окаже един ден, че отминалото ти нещастие е сегашното ти мечтано щастие!

Никой не знае какво го очаква! Всяка секунда е мистерия за нас. Винаги може да бъде по-зле, затова не предизвиквай живота да ти го покаже! Също така помни, че винаги може да стане по-добре, предизвикай живота да ти го покаже! Повтаряй си това често и сам ще усетиш, че започваш да гледаш на нещата по друг начин.