Твоят път вече те е намерил

  • Сподели:
Твоят път вече те е намерил

Понякога се чувстваме в застой - сякаш нищо не се случва и не се развиваме. Мислим си, че мечтите и целите ни са ударили на камък. Тогава си казваме, че сме се загубили и започваме да търсим нашия път, а той всъщност вече ни е намерил.

Очакваме да стане нещо грандиозно, за да почувстваме успеха. Истината е, че ние го постигаме всеки ден, просто не го забелязваме. Големите постижения обикновено започват с неведение - захващаме се с нещо напълно непознато, не знаем къде точно ще стигнем, но въпреки това избираме да опитаме и след известно време и множество натрупан опит, се оказва, че сме постигнали много.

Трудно ни е да повярваме, защото не винаги целта, която сме си набелязали, се развива, не винаги получаваме положителен отговор и не винаги ни взимат на сериозно и ни дават шанс, но точно тук се оставяме да бъдем заблудени. Защо си мислим, че когато нещо не се получи, това не е в реда на нещата?

Ако навсякъде ни казваха "да", времето ни щеше да бъде пренаситено с безброй безсмислени дейности, които ни разконцентрират и ни отнемат свободата и пространството да разгърнем потенциала си. Всъщност винаги биваме насочвани и няма нито грешки, нито затворени врати, нито провали - случва ни се най-нужното, колкото и да роптаем.

Често се отчайваме, че планът, който сме създали, не е проработил, без да се замислим, че може би не е по силите ни да определим как да сбъднем желанията си и по-добре, защото в повечето случаи нашата представа е твърде ограничена.

Най-доброто, което можем да направим за себе си, е да се доверим. Нашето успешно състояние зависи от това да чувстваме повече от страстта си, отколкото да мислим за конкретните стъпки, да се грижим повече за спокойствието си, отколкото да се насилваме, да живеем повече в настоящето, отколкото в бъдещето.

Не можем наистина да се отклоним от пътя. Ние получаваме точно това, което е в наш интерес, но не винаги го оценяваме по този начин, защото не знаем каква е била алтернативата. Въпреки всичко, обърнете се назад и вижте колко далеч сте стигнали - ако във вас и в средата, в която се намирате има промяна, то успехът вече ви е намерил!