Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

  • Сподели:
Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Последни проучвания показват, че в дългосрочните връзки хората често достигат до момент, в който да се питат: "Това ли е човекът за мен? Дали изборът ми е правилен?".

Това е в реда на нещата, тъй като през годините мъжете и жените преминават през различни етапи на своите взаимоотношение. След редица проучвания, експертите успяват да откроят 14 признака, които показват, че сте избрали точната жена за вас.

Ето кои са те:

{GALLERY} 

Източник: https://www.independent.co.uk 

Снимки: StockSnap / Pixabay.com

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Вашата приятелка е човек, който винаги вижда чашата наполовина пълна? Понякога дори я обвинявате в наивен оптимизъм? Тогава може би сте намерили жената на вашите мечти.

Погледнете го по този начин: Отрицателните хора са токсични и вредни за здравето ни в дългосрочен план. Това е така, защото сме склонни да поемем негативността на хората, с които прекарваме най-много време.

Изследователска работа на психолога Илейн Хатфийлд например доказва, че негативността може да доведе до увеличаване на сърдечната честота, затруднява храносмилането ни и понижава концентрацията ни.

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Когато търсите партньор за цял живот, уверете се че тя е умна. В идеалния случай тя трябва да е по-умна от вас. И науката е съгласна с това.

Лорънс Уоли, професор от Университета в Абърдийн отдавна изследва деменцията и открива, че умната жена може да ви защити от деменция по-късно в живота.

Съветът му: "Нещо, което никой не казва на малките момчета е, че ако искат да живеят по-дълъг живот, то трябва да се оженят за интелигентна жена. Няма по-добър буфер от интелигентността."

Идеята е, че интелигентният партньор никога не спира да ви предизвиква интелектуално, което ви помага да запазите умствените си способности завинаги.

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Дълго време учените се опитваха да докажат, че мъжете предпочитат да се женят за слаби жени. В своята книга "Защо умните мъже се женят за умни жени" Кристин В. Уилън старателно развенчава този мит и доказва със статистика, че успешните, добре образовани и високо печелещи жени не се женят по-рядко от другите.

И помнете предимствата: Силната жена до вас ще ви мотивира и няма да е зависима. Не е нужно да се тревожите за нея и тя няма да се нуждае от вашето постоянно доказване.

Слабият човек често е склонен да забравя собствените си цели. Тези хора не просто дават приоритет на целите на своите партньори, но и са склонни да ги окоптират напълно.

Това показа проучване на университета в Британска Колумбия. Имате нужда от здравословна комбинация от лични цели и цели, които преследвате заедно.

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Всеки понякога прави грешки и лоши решения. Това прави още по-важно да имате някой, който може да ви спре и да ви каже, когато грешите.

Проучванията показват, че мъжете искат да имат честен партньор до себе си, когато търсят дългосрочна връзка. Ако сте намерили такава жена, никога не я пускайте да си отиде.

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Животът не винаги е цветя и рози и в даден момент връзката с партньора ви няма да е лесна. Това е напълно нормално и дори неизбежно. Но връзката може да работи само, ако и двамата партньори са готови да направят компромиси.

Психолозите на UCLA изследват 172 съпружески двойки в продължение на 11 години и стигнат до извод: "Лесно е да бъдеш ангажиран с отношенията си, когато се развиват добре", казва Томас Бредбъри, един от авторите на изследването.

"Когато отношенията се променят, обаче, трябва да казвате: Аз съм ангажиран с тази връзка, но не тя не се разива много добре. Тогава трябва да имам решителност, да направя някои жертви и да предприема стъпки, за да продължи връзкта напред. "

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Намерили ли сте жена, която не ви е ядосана, ако сте останали прекалено дълго на купон? В повечето случаи, защото тя е била на купона с вас? Тогава никога не я изпускайте!

Дългосрочно проучване на Университета в Мичиган с 4864 женени лица показа, че най-щастливите двойки са тези, които пият алкохол заедно.

Разбира се, това не означава, че алкохолиците са по-щастливи партньори. Просто двойките, които извършват повече дейности заедно през свободното си време, са по-сплотени.

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Ако сте намерили жена, която може да прости на другите, то пазете я до себе си! Проучване на изследователи от Колежа Лутер, Университета Дюк показва, че хората, които могат безусловно да простят на другите, живеят по-дълъг живот.

Но може би по-важното е, че прошката е основата на здравата връзка. Ако сте намерили жена, която притежава някои или всички тези качества, се отнасяйте добре с нея и никога не я пускайте да си тръгне от вас.

Животът ви ще бъде по-добър, ако тя е до вас.

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Ако искате да знаете какъв ще бъде вашият партньор след 30 години, погледнете родителите му. Ако искате да знаете как ще се отнася към вас след 30 години, погледнете как се отнася към родителите си сега.

Изследователи от университета в Алберта разпитват 2970 души от всички възрасти и установяват ясна връзка между моделите на родителите през тийнейджърските години на изследваните лица и любовния им живот по-късно.

Но това не означава, че връзката й с родителите винаги трябва да бъде перфектна. "Разбирането на приноса ви към отношенията с вашите родители би било важно за разпознаването на всяка тенденция за повторение на поведение - положително или отрицателно - в интимни отношения", пише авторът Мат Джонсън.

Единственият начин да научите как да се справите по-добре в отношенията си е да сте наясно с това поведение.

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Науката казва, че ключът за дълга и щастлива връзка са добротата и щедростта. Психологът Джон Готман от Университета във Вашингтон започва изследванията си на женени двойки преди повече от четири десетилетия.

Той идентифицира два вида двойки - Господари и Бедствия. Бедствията се разделят през първите шест години от връзката.

Но господарите остават заедно дълго време и винаги имат едно общо нещо: "Те наблюдават и оценяват всичко, което партньорът прави за тях и показват благодарност. Те изграждат тази култура на уважение и признателност много целенасочено ".

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Наличието на собствено пространство и уединение е дори по-важно за връзката ви от добрия сексуален живот. Това е доказано от дългосрочно проучване на Университета в Мичиган.

"Когато хората имат свои приятели, собствен набор от интереси, когато са в състояние да се самоопределят не от съпруга или връзката си, това ги прави по-щастливи и по-малко отегчени", казва Тери Орбух, автор на изследването.

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Разбира се, винаги искаме да имаме до себе си някой, който се смее на шегите ни и споделя радостта ни. През 2006 г. проучване на психолози от Уестфилдския държавен университет установява, че да имаш партньор, който се забавлява с шегите ти е по-важно за мъжете, отколкото за жените.

Ако вече сте намерили жена, с която можете да се смеете, не забравяйте да се грижите добре за нея.

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Споровете са неизбежни във всички взаимоотношения. Важно е обаче как се справяте с разногласията и как отново се сближавате след това.

Изследователи от Калифорнийския университет Бъркли и Северозападния университет анализират 80 двойки в продължение на 13 години и откриват, че връзките продължават по-дълго, ако жената може да се успокои по време на спор и да пренесе тези емоции върху мъжа.

Ефектът не е същият, ако мъжът е този, който пръв се успокоява.

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

Наличието на партньор, който блести под светлината на прожекторите и се чувства добре в компанията на други хора, прави живота много по-лесен.

Изследване на Университета в Уестминстър стига до извода, че хората, които са сърдечни и споделят лична информация, биват възприемани като особено привлекателни.

Авторите на изследването дори казват, че това качество е толкова важно, че околните оценяват сърдечните хора като по-красиви или красиви.

Тя е перфектната жена за вас, ако притежава тези качества

В твърде много връзки единият партньор критикува непрестанно другия. Грозните панталони, лошите шеги, досадния навик да дъвчат твърде силно…ако сте намерили жена, която може просто да ви приеме, трябва да се смятате за късметлия.