Уморени от живота, от себе си, от всичко...

  • Сподели:
Уморени от живота, от себе си, от всичко...

Напоследък често чувам – Уморена съм! От работа, от времето.. От това да се справям; да изглеждам добре. Да мисля за връзката си, когато я имам какво да правя, как да постъпвам. Да мисля защо я нямам, когато съм сам(а).

Къде греша, какво искам, защо си сменям настроенията, защо унивам, защо всичко ми е безразлично, защо нямам желание за нищо… Уморен(а) съм от живота, от себе си, от всичко!

Слушам внимателно и асоциацията ми всеки път е (незнам защо) за разкази на стари хора, които са живели 100 години, врели са, кипели са, "очукани" са от живота. А това, което виждам пред мен, е много, много млади хора… Млади, красиви, успешни, уверени и… уморени!

Независимо дали вибрациите ти са на един от двата полюса – любов или омраза – ти гориш, изпълнен си с живец, с искра, с пламък. Няма по-лошо нещо от безразличието, от апатията, от това да кажеш уморен съм от живота! Тогава няма никаква страст, никаква божествена нотка в теб, никакъв божествен заряд. А без това ти си умрял!

Как да възвърнем живеца си? С действия! Какво те зарежда, какво те прави щастлив, къде намираш смисъл – спомни си! И действай!

Ето няколко съвета:

1. Седни и напиши списък от поне 5 неща, които обичаш да правиш. Какво е твоето хоби, какво би правил, ако разполагаш с цялото време на света. Започни да правиш поне едно нещо от този списък.

2. Напиши списък от поне 5 неща, които те правят щастлив. Да прочетеш отново любима книга, да изгледаш някой стар филм, да се обадиш на любим твой приятел да си поговорите, да се видите, да излезеш в парка, да потичаш… Направи поне едно нещо и от този списък.

3. Напиши списък от поне 5 силни свои страни – с какво се гордееш, какво умееш да правиш, къде е силата ти – това ти дава възможност да усетиш по нов начин да тече енергията в теб – обичаш се, харесваш се, важен си си… – припомни си го!

4. Напиши списък с поне 5 неща, които те правят въодушевен, страстен, енергичен. Спомни си божествената енергия в теб, която те е карала да летиш, да гориш. Влез в това състояние чрез сетивата си – какво си преживял в тоя момент, какво са видели очите ти, какво са чули ушите ти и пренеси това състояние тук и сега, в настоящия момент.

5. Напиши списък с поне 5 неща, за които си благодарен. Фокусирането върху благодарността, че сме живи и здрави, че дишаме, съществуваме, е нещо, което забравяме. Припомняйки си го, излизаме от апатията и безразличието. Усещаме се смирени и малки – част от света, от цялото, от вселената.

Ако ви е трудно сами, заповядайте от 31-ви януари 2017г. на Обучителен курс на тема: "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".