В трудните моменти на невъзможни кръстопъти, всичко е за добро

  • Сподели:
В трудните моменти на невъзможни кръстопъти, всичко е за добро

В живота ни има много възможности и много решения, които ни се налага да вземем. Понякога, въпреки че много искаме нещо или някого, не го получаваме и си казваме, че не е достатъчно добро за нас, че не ни е било писано. Но кой може да каже със сигурност дали е така, дали наистина не би се получило, ако просто ни бе даден шанс да опитаме?

Никъде по пътя ни и в решенията, които трябва да вземем, изборите, които трябва да направим, няма пътни знаци, никъде няма упътване, нито магически топки, които да разтръскаш и отговорът изплува на малко прозорче. И няма кой да ти каже, че това е единственият избор, който трябва да направиш и той е правилният. Може би, ако ги имаше, всичко щеше да е по-лесно, нямаше да допускаме грешки, от които да се поучим, но пък нямаше да го има и разнообразието.

При липсата на толкова нужната ни помощ, може би е утешителен фактът, че наистина така ни е било писано и ни чака нещо по-добро там зад ъгъла. Може би нещата се подреждат така, както трябва и понякога ни правят услуга. Може би няма понятия като "правилно" и "грешно", а просто понятие "избор".

Но, ако имахме шанс да пробваме, да видим какво би станало, ако вземем грешното решение, то наистина ли ще бъде грешно, или просто ще бъде урок, който ще ни убеди, че другият път е бил правилният, или нещата все пак биха могли да проработят и дори да се получат?

Защо винаги трябва да има избор? Наистина ли бихме се почувствали притиснати от толкова много възможности или бихме се почувствали облекчени, че просто трябва да направим това, което трябва? Ако нямахме толкова много варианти, историите ни щяха да са еднотипни и прости, нямаше да има нечиста съвест, нито въпроси какво би станало ако…

Нямаше да се самоизмъчваме и наказваме, а просто щяхме да приемем нещата без да си задаваме повече въпроси и да се терзаем. И въпреки че надали някой някога ще даде отговор на всичко това, е утешително да вярваме, че всеки прави своите избори, за да върви напред към съдбата си. Че имаме силна интуиция, която да ни води към правилния избор, че каквото и решение да вземем, то ще е единственото възможно за нас, ако не вървим срещу себе си и следваме сърцето си.

Че всеки знае кое е най-добро за него, че наистина дори в трудните моменти на невъзможни кръстопъти, всичко е за добро и в името на тази надежда трябва да вярваме, че без значение правилно или грешно, ние сме направили избор и някак си сме налучкали правилната посока и тя ще ни отведе при когото и където искаме да стигнем.

Автор: Мария Досева / Източник: myvelikoturnovo.com