Вашата цел

  • Сподели:
Вашата цел

Всеки има едно скъпоценно съкровище – уникалната си душа. Всяка душа има своя цел, по пътя към която човек получава щастие. Напред – в бъдещето – няма никакво щастие. Или го има тук и сега, или изобщо го няма.

Тайната на истинския успех е да изберете своя път. Отговорете си на въпроса: към какво я тегли вашата душа, кое ще превърне живота ви в празник? Не бива да ви интересуват никакви ограничения. Не се стеснявайте и поръчвайте със замах. Ако това е вашата цел, тогава при мисълта за нея душата ви пее, а разумът с удоволствие потрива ръце.

Тълкуване: човешката душа може само смътно да се досеща какво иска. Разумът трябва да й помогне да определи целта си. Но той, напълно в своя стил, се опитва да я търси по пътя на логиката.

Това е грешка. Задачата на разума не е да търси целта, а навреме да я познае. На нужното място и в нужното време душата сама ще разпознае своето и вие ще го почувствате. Главното е да предоставите на душата си възможност да срещне целта.

Необходимо е да разширите кръгозора си: отидете там, където още не сте били, вижте нещо, което още не сте виждали, чуйте нова информация, излезте от кръга на обичайното. А по-нататък – поддържайте осъзнатостта си и внимателно се вслушвайте в гласа на сърцето си.

Дайте си неопределен срок, не се ограничавайте във времеви рамки и не превръщайте търсенето на целта в задължение. Просто си повтаряйте в мислите си твърдението: търся нещо, което ще превърне живота ми в празник.

Целта ще дойде като озарение. Когато се сблъскате с някаква информация и почувствате, че душата ви пламва, а разумът с удоволствие и от всички страни го обмисля, тогава можете да предположите, че сте намерили истинското.

Вадим Зеланд - принципи на транссърфинга