Важна характеристика за зодия Риби

  • Сподели:
Важна характеристика за зодия Риби

(19.02 – 20.03)

Стихия – Вода

Воден знак

Щастливи числа – 11, 7, 6

Щастливи дни – вторник и петък

Управляващи планети – Юпитер и Нептун

Знакът Риби е пряко свързан с вярата – всеопрощаващата вяра, вярата в доброто, чувствата и хармонията. Този зодиакален знак е силен, търпелив, коректен и изключително дисциплиниран. Рибите са хора изпълнени с въображение, артистичност и дълбока духовност. Те разполагат с всестранни интереси, точно по тази причина са склонни да се разпиляват.

Рибите са спокойни и уравновесени личности, винаги гледат положително на живота, но притежават и склонността да се повлияват от чуждото мнение.

Този знак символизира вечното търсене на истината и честността в човешките отношения. Рибите притежават силен характер и ясен поглед върху света около тях, поради тази причина преследват целите си без отклонения.

Едно от важните неща, на които трябва да заложат Рибите е дисциплина и търпение - само тогава ще успеят да постигнат желаните цели. Тогава ще придобият силна воля, компетентност и независим характер. Ще имат смелостта да се противопоставят на всички проблеми и препятствия.

Рибите са хора, които всички обичат, защото те самите умеят да изпитват така топлите и красиви чувства, които не се страхуват да показват и на останалите.

Характер

Рибите са хора, които могат да се огънат под напора на ситуацията, но никога няма да се пречупят. Чувствителни, раними, имат добро сърце и много здрави нерви.  Те притежават изключителна борбеност, както и бърза реакция в стресови ситуации. Рибите не обичат да са сами, мразят самотата. Те са изключително прецизни хора, дори и да изглеждат по-бавни, когато вършат ежедневните си задачи, те просто се опитват да изпипат всеки детайл. Рибите имат много страхове – страх от хората, от самотата, от нараняване, от обида. Представителите на тази зодия притежават силна интуиция, която им помага да проследяват всеки малък детайл от заобикалящата ги среда.

Работа

Когато успеете да се съсредоточите върху дадените ви задачи и да подхождате с повече внимание и отношение към тях, ще можете да се насладите на своето самоусъвършенстване и издигане в службата. Далновидната ви мисъл и силната ви воля, ще ви помогнат да изграждате планове и постепенно да достигате до целите си. Важно е никога да не се самозабравяте в еуфорията на успехите си, както и да рискувате всичко в сфера, в която нямате достатъчно опит и знания. Постарайте се да имате добри отношения, както с колегите, така и с началниците си, ако искате да вървите напред и нагоре по стълбицата към успеха.

Рибите са изключително добри в професии свързани с изкуства и медицина – галеристи, художници, скулптори, медицински работници, детски учители и музиканти.

Любов

Когато намерите своята сродна душа, вие ще можете спокойно да се насладите на едно чисто приятелство и любовна хармония. Когато намерите подходящата половинка, вие ще усетите как взаимно се стимулирате и обогатявате духовно. Ще защитавате яростно тази любов и без да намесвате други хора във връзката си, ще успеете да предпазите тези отношения във времето. Ако искате тази любов да върви в хармония и никога да не приключва тази приказка, не трябва да залагате на задушаващата ревност, както и на свръхчувствителност.

Нужно е да покажете своето доверие към любимия, както и да му предоставите нужната свобода – единствено тогава ще можете да се насладите на пълна хармония в отношенията си с този човек.

Здраве

Вие притежавате отлична физическа форма, но ако искате тя да се запази във времето, трябва да полагате нужните физически усилия, за да я съхраните. Прогоните старите си мании - изпълнете се с доверие към околните, бъдете дейни и спокойни, защото всичко това, ще е от плюс за вашето здраве. Когато изпадате в негативни настроения и позволите те да се отразяват на вашия тонус, това директно ще се отразява и на вашето самочувствие. Важно е да се научите да разпускате нервите си, да отделяте време за почивка и движение сред природата.

Да прочистите всички негативни мисли от съзнанието си и да се насладите на природата. Научете се да се грижите за вашето вътрешно равновесие, ако искате да се почувствате истински щастливи.