Вдовицата на Коби Брайънт настоява за обезщетение от окръг Лос Анджелис

  • Сподели:
Вдовицата на Коби Брайънт настоява за обезщетение от окръг Лос Анджелис

Вдовицата на баскетболния шампион Коби Брайънт, Ванеса, съди окръг Лос Анджелис твърдейки, че служителите на щата показали снимки от катастрофата, в която загина съпругът ѝ и дъщеря им Джиана.

В съдебното дело окръг Лос Анджелис поиска от Ванеса Брайънт да премине независима психиатрична експертиза, за да докаже, че изтеклите снимки на хеликоптерната катастрофа, причинила смъртта на Черната мамба и 13-годишната им дъщеря, са оказали емоционален стрес на семейството.
Те умират на 26 януари 2020 г. заедно с още седем души, пътувайки до баскетболен турнир в Thousand Oaks, Калифорния, където трябвало да играе Джиана. Хеликоптерът се разбива в планините и мъглата надвиснала над Калабасас.

Семейство Брайънт настоява за солидно обезщетение в размер десетки милиони долари.

Окръгът заяви, че е подал предложението, тъй като независимите експертизи са "необходими за оценка на съществуването, степента и естеството на предполагаемите емоционални наранявания на ищците". Подсъдимите твърдят, че „сериозният емоционален дистрес" е причинен от самата катастрофа, а не от споделянето на снимки.
„Ищците не могат да твърдят, че страдат от продължаваща депресия, тревожност и тежък емоционален дистрес, а след това да се отказват от необходимостта да подкрепят твърденията си", добавя в заявлението си окръга.

Адвокатите на Ванеса Брайънт заявиха, че предложението е част от тактика, предназначена да подтикне ищците да се откажат от преследването на отговорност.
"Очевидно според оценката на окръга висшите служители трябва да бъдат защитени от даване на каквито и да било показания, но жертвите трябва не само да издържат на емоционалното въздействие при целодневна депозиция, а и да се подложат на осемчасов неволен психиатричен преглед, просто защото са имали дързостта да се иска отчетност", написаха нейните адвокати в отговор.

В първоначалната си жалба Ванеса твърди, че е изразила загриженост пред шерифа, по отношение на това, че мястото на трагедията е било незащитено срещу папараци и че е имала увереността в служителите на реда, които биха обезопасили произшествието.