Ведически съвети за здрава връзка и вечна любов

  • Сподели:
Ведически съвети за здрава връзка и вечна любов

Взаимоотношенията в една връзка не са само розови. Често, дори и при идеалните двойки, се случват конфликти и има трудни моменти на изпитания.

Мъдростта на ведическата култура дава някои много прости и логични съвети, които трябва да следваме, за да имаме успех в партньорството си:

1. Никога не допускайте гневът да надделее. Гневът убива любовта! При това бързо и болезнено. В първите минути, когато се почувствате обладани от гняв и яд, опитайте се да го преодолеете вътрешно, без да го "изливате" на човека отсреща.

2. Ако все пак сте проявили гняв, то не се срамувайте първи да поискате извинение от партньора си. Това е достойното и правилното решение, което ще заздрави отношенията ви.

3. Не проявявайте ревност - ревността е резултат от чувство на собственост, а никога не бива да забравяте, че човекът до вас не е предмет, той доброволно е поискал да споделя живота си с вас. Ревността също убива любовта, но бавно и мъчително.

5. Станете най-добър приятел на партньора си - отношенията в една двойка трябва да са дълбоки и истински на всички нива в общуването. Подкрепата и усещането за сигурност са основни фактори, които поддържат любовта и я засилват. Никога не подминавайте проблемите и грижите на любимия си и му съдействайте по всякакъв начин.

6. Проявявайте нежност, грижа и внимание. Дори ако партньорът ви е отдалечен от вас и зает с други мисли, не се отчуждавайте от него.

Ведически съвети за здрава връзка и вечна любов

Сърцето винаги знае най-добре! Снимка: hdwallpapers.in