Видео с Йога от последната експедиция на Атанас Скатов

  • Сподели:
Видео с Йога от последната експедиция на Атанас Скатов

По случай Международния ден на йога, който се отбелязва днес, близки на загиналия под връх К2 на 05.02.2021г., български алпинист Атанас Скатов, както и „Шри Чинмой Център“ - България и Индийското посолство в Р. България, са подготвили изненада за всички любители на дихателните практики, йогата и медитацията с едно видео от последната му експедиция.

Във видеото Атанас Скатов води импровизирана йога практика и медитация с приятели на 5000 метра надморска височина в базовия лагер на К2, призовавайки и искайки разрешение от връх Чогори да бъдат допуснати до него. За съжаление броени дни след това, както той, така и други участници във видеото, а именно Серджи Минготе (Испания) и Хуан Пабло Мор (Чили) губят живота си, но оставят силен спомен за несломима воля, ентусиазъм и решителност.

Част от формулата за щастие на Наско бяха активния контакт с природата и йога практиките, които мечтаеше да сподели с повече хора. Той безспорно един от будителите на нашето време, способен да ни изтръгне от съня на инертното ежедневие чрез своя светъл пример. Не само заради многото физически бариери, които е преодолял като височинен алпинист, но най-вече заради философията на неговия устрем към върхове, които са не само географски.

 

Линк към видео: https://www.youtube.com/watch?v=2kW-mAffM08