Водата танцува в памет на Уитни Хюстън

  • Сподели:
Водата танцува в памет на Уитни Хюстън

Изключителен творец с невероятно присъствие на сцената, изпълнена с жизненост, огромна енергия и желание да зарадва всеки един от хилядите, присъстващи в залата. А гласът? Какъв глас само! Истински Божи дар, който може да изпълни и най-голямата зала, да задоволи и най-претенциозната публика и да изуми музикалните критици. Ето така трябва да запомним Уитни - най-награждавана певица в историята. По време на нейната вълнуваща кариера е получила над 400 отличия, сред които шест награди „Грами”. Освен това два пъти печели „Еми” и има над 30 отличия от Billboard Music Awards.

Няма как да разбереш колко е трудно да запазиш най-скъпоценното съкровище, ако никога не си го притежавал. Американската изпълнителка не успя да съхрани своето богатство, то постепенно започна да се стопява за сметка на проблемите и скандалите, наркотиците и домашното насилие. Вече сякаш нищо не беше същото. Но нека не мислим за това, нека се насладим на магията, която кара дори водата да танцува.

Смъртта на певицата разтърси музикалната индустрия през февруари тази година. След трагичната вест започнаха трибютите в нейна памет. Но едно събитие заблестя с такава ярка светлина, че засенчи всички останали. „Пеещите фонтани” в Дубай са едно впечатляващо шоу. Осем години след първия си и единствен концерт в арабската страна, част от турнето Soul Divas Tour, „Гласът” се завръща отново, прероден в магията на красивите фонтани. Десетките стълбове от кристално чиста вода пулсират в ритъма на емблематичната песен на Уитни „I Will Always Love You”.

Невероятна феерия от съчетани по изумителен начин водни ефекти, красиво осветление и музика, която разчувства и те кара да мечтаеш. Това е приказка, която те пренася в един по-хубав свят. Дори и хората, които не са верни фенове на Уитни Хюстън няма как да не усетят нейното послание, носещо се във въздуха над дубайските небостъргачи: „Трябва да тръгвам, но знам, че ще мисля за теб на всяка стъпка от пътя си и знай, че винаги ще те обичам”...

Земният път на американската певица беше твърде кратък и свърши така неочаквано и трагично, но гледайки за пореден път видеото на танцуващата в съвършена хармония вода, осъзнавам, че нейният дух все още е сред нас. Тя просто изчезна от погледите ни, казвайки за последен път: „Е, до скоро. Моля те, не тъжи и двамата знаем, че не съм тази, от която се нуждаеш”.

Водата танцува в памет на Уитни Хюстън
Водата танцува в памет на Уитни Хюстън
Снимка: www.twiceasnice.co.uk
Водата танцува в памет на Уитни Хюстън
Снимка: www.mirror.co.uk
Водата танцува в памет на Уитни Хюстън