Войната на розите: Брад Пит съди Анджелина Джоли заради продажбата на нейния дял от винарната Chateau Miraval

  • Сподели:
Войната на розите: Брад Пит съди Анджелина Джоли заради продажбата на нейния дял от винарната Chateau Miraval

Брад Пит съди бившата си съпруга Анджелина Джоли за това, че е продала дяла си в Château Miraval без негово знание.

58-годишната звезда от Ocean's Eleven твърди в съдебни документи, че Джоли е продала своя дял от винарната на трета страна без негово знание или съгласие. Твърди се, че е открил транзакцията през октомври 2021 г. Пит обвини още Джоли в опит да получи дивиденти, които не е спечелила, и в нарушаване на първоначалното им споразумение да продават дяловете си само с взаимно съгласие.

Твърди се, че актрисата и активист за човешките права е спряла да допринася за заема на Château Miraval през 2013 г., докато Пит е продължил да влага средства в бизнеса. 
Той също така твърди, че е инвестирал време и средства във винарната, което я прави печеливша за първи път, откакто я закупили през 2008 г.
Бившата двойка купи Château Miraval за 25 милиона евро, като Пит и Джоли допринасят съответно с 60 и 40 %.
Пит иска продажбата на акциите на Джоли да бъде анулирана и да получи своето обезщетение.

"За съжаление, това е поредният пример, в който Джоли пренебрегва своите законови и морални задължения. По този начин тя е нарушила правата на единствения човек, който е вложил собствен капитал в успеха на бизнеса, като претендира да продаде както бизнеса, така и семейния дом на трета страна конкурент. Тя търси възвръщаемост на инвестиция, която не е направила, и печалби, които не е спечелила по честен път.", казва източник, близък до ситуацията.

Шато Миравал е собственост на Quimicum, компания, в която Пит първоначално притежава 60% дял чрез своята компания Mondo Bongo, докато Джоли държи 40% чрез нейното дружество, Nouvel.
Три години преди двойката да се раздели, Пит прехвърля 10% от акциите на Mondo Bongo на нейната компания, като Nouvel им предоставя 50/50 заинтересовани страни в Quimicum.

Замъкът и имотът от 1000 акра близо до Екс ан Прованс, някога е било място за бягство на двойката. 
Именно там сключват брак на интимна церемония през 2008 г. Сега обаче това е само един актив, за който да изгарят време, средства и емоционално състояние по съдилищата от години. 

Заслужава да се спомене, че през последните четири години "Nouvel" (компанията на Джоли) не действа в най-добрия интерес на "Quimicum", като ''систематично отлага одобрението на годишните счетоводни отчети и подновяването на управителя'', се посочва в иска. 
Коментирайки предходните производства, източник, запознат с текущите съдебни битки на двойката, твърди, че: „Действията на Анджелина спрямо Брад са постоянно отмъстителни. Това е още един пример, че този човек се опитва да заобиколи правилата и да избегне задълженията си."

Брад и Анджелина се разделиха през 2016 г., като Джоли поиска пълно попечителство над шестте си деца. Актьорът получи съвместно попечителство по-рано през 2021 година.