Време е за промяна сега

  • Сподели:
Време е за промяна сега

Как сме провокирали нежелани ситуации, които ни се случват сега? Какви избори сме правили в миналото, създавайки сегашните проблеми в живота си?

Ако се връщаме към миналото често, то може да ни заведе отново там, където не искаме да бъдем. Но миналото си е минало. Настоящето е тук и то може да бъде създадено от нас СЕГА.

КАК?

Като поемаме отговорност за случващото се с конкретни действия.

Ние правим неща сега, с осъзнати действия, с които да нямаме проблеми в бъдещето. И когато имаме резултати, добиваме сила, настроение, самочувствие и увереност.

Имате ли приятели и колеги, които се държат зле с вас?

Ако отговорът е "да", значи сами сме ги предизвикали и сме им позволили да се държат по този начин. Това понижава енергията ни и ни кара да се чувстваме зле. Променим ли се ние, ще променят и те поведението си спрямо нас. Привличаме хора с енергия, сходна на нашата. Трептим на една честота с хора, с тези, с които си приличаме.

Страдате ли от болести сега?

Никой не си причинява съзнателно болест, но тя идва като реакция на причинен на тялото стрес. И не става дума за поносим стрес при мобилизация и концентрация, а на продължителен стрес, който нарушава хармонията в тялото ни и води до болестни симптоми. Ако животът ни е прекалено напрегнат, тялото "издава" тези нарушение в баланса. Появяват се психологически и физически проблеми, които се разрешават, като обърнем внимание на нашето съзнание, на нашите мисли и най-вече действия.

Когато сме щастливи, сме на високи вибрации. Чувстваме се изпълнени с жизненост, оптимизъм, сила. Това състояние може да се превърне в нещо естествено за нас, ако го планираме да е така. От нас зависи от какъв фокус и по какъв начин да възприемаме заобикалящия свят и случващото се с нас. С очите рисуваме картини. С ушите чуваме звуци. С върха на пръстите усещаме допир, а с езика и носа ни – вкус и мирис.

От нас зависи как преобразуваме вибрациите на картините, звуците и цялата информация на заобикалящия ни свят. Всичко е енергия. И всичко вибрира на чистотата на нашите мисли. Това се постига най-често с три лесни стъпки:

1. Благодарност

Благодарете за всичко, което имате сега. Благодарете на всички учители, приятели, колеги, познати. Всеки идва с житейските уроци, които усвояваме – понякога бързо, понякога на поправителен.

2. С любов

От вътре навън. Любов към себе си и любов към другите. Покажете я сега.

3. Доволство

От добро здраве, от положителни мисли, че мен ме има, че всичко е прекрасно сега.

Време е за промяна сега - кажи "Обичам те!" - на себе си.

Отдели време и напиши отговори на следните въпроси:

1. Кой е твоят източник на стрес? Направи списък.

2. Можеш ли да се справяш със стреса така, че да го трансформираш до желано мобилизиране на активност и нищо повече? Как?

3. Как си причиняваш сам стрес в живота?

4. Какво би било различното в живота ти без стрес? Какво ново ще виждаш, чуваш, усещаш? Как ще разбереш, че си постигнал новото състояние?

5. Какви конкретни стъпки би предприел, за да намалиш стреса? А алтернативни пътища имаш ли?

Коментар на отговорите си ще получите от мен, ако ги изпратите на svetlushall@gmail.com.

Ако не можете да се справите сами, заповядайте на Терапевтична среща в група "Време е за промяна сега".