Всички мечтаят за ангели... А дали?

  • Сподели:
Всички мечтаят за ангели... А дали?

Обичам музиката! Тя ти напомня, че съществува тайно място в душата ти, където криеш своите тайни и в определен момент, с правилната песен, те просто излизат наяве. Една строфа, една нота и неконтролируемата ти усмивка блясва или фина сълза се процежда през неочакващите ти очи. Мен ме кара да мисля.

Всички мечтаят за ангели... а дали? В този объркан свят, където стереотипите се размиват, клишетата се разбиват, а хората вече трудно различават черно от бяло, не трябва ли да преосмислим понятието "добро"? С всичките недостатъци в хората около нас и в нас самите, започвам да мисля, че животът в сивия сектор, не е чак толкова лоша идея. А съм убедена, че и едно време е имало смели души, осмеляващи се да разчупят статуквото и да задвижат света.

Ограниченият ми личен опит показва, че общовъведените човешки добродетели могат да бъдат доста субективни понякога. Комбинацията от остарели представи за морал, млади хора и малък град е унищожителна! Но ние пораснахме... открихме, че не всичко, което блести е златно. Поне някои от нас.

Един разговор много отдавна, ми напомни, че понякога каквото и да правиш, в очите на хората можеш да изглеждаш по начин, съвсем различен от истинската ти същност. Ние не пием алкохол, каза ми тя, не пушим, а и нямам твоя опит с мъжете. Беше удар, какъвто не бях очаквала. Дори започнах да се замислям, дали говори на мен!

Няма да ви лъжа, дълго след това мислех дали съм добър или лош човек, и дори сама си сложих етикет, че не съм ангел, но годините взеха да летят. Трудностите, с които трябваше да се сблъсквам и помощта, която трябваше да окажа бавно и сигурно започнаха да отлепят този етикет. Докато накрая остана само като саркастично подмятане за моите лични недостатъци.

Всички ги имаме... И само тези, които ги признават и се борят с тях си заслужават усилията. И като обикновен землянин призовавам: пазете се от ангелите, онези безгрешните, критикуващите! Дори си мисля, че те малко ни завиждат за смелостта да бъдем открити и да живеем живота така, както ние го разбираме.

По-скоро си потърсете някой "ангел", паднал и грешен като вас, но истински и добър с тези, които го заслужават!