Всичко най-важно за зодия Козирог

  • Сподели:
Всичко най-важно за зодия Козирог

Управляваща планета – Сатурн

(22.12 – 20.01)

 

Десетият астрологичен знак е дисциплиниран, отговорен и трудолюбив. Козирогът притежава силен характер и още по-силен дух, той никога не се огъва пред препятствията, които му предлага живота и не знае какво значи думата отказване. Представителите на тази зодия са енергични, амбициозни и  упорити. Козирозите са изключителни реалисти, които не се страхуват да покажат на какво са способни. Те притежават тежък характер, който им дава възможността да покажат на хората около тях кой всъщност е господарят. Наумят ли си нещо са готови като истински танк да премажат всеки, който застане на пътя им.

Козирогъ владее таланта малко да говори, но за сметка на това да върши много неща.

Козирогът е сдържан и прикрит – нужно е изключително много време, докато стане близък с даден човек. Но дори и когато се сближи с някой, той винаги си има едно на ум за човека срещу него.

 

Работа

Козирозите подхождат с твърда ръка към своите работни задължения - изключително стриктни са и безпогрешни. Те винаги се стремят да свършат работата си докрай и е трудно да ги чуеш да се оплакват от работата, с която са се захванали.

Тяхната упоритост и борбен дух им позволяват без проблем да се издигат в службата. Към всяка задача подхождат с голяма доза прецизност и са изключително съсредоточени към нещата, които трябва да свършат. Козирогът има склонността да се пали бързо, когато вижда, че нещата не вървят по начина, по който той си представя, тогава е възможно и да тръгне с рогата напред.

За Козирога е важно да се научи да се съобразява със собствените си възможности и да не се захваща с прекалено много задачи накуп, защото този работохолизъм може пряко да се отрази на психиката му и да го изнерви допълнително.

Любов

Важно е Козирогът да престане да се барикадира с оправданията за много работа и да обърне повече внимание на своя интимен живот. Нуждите на Козирога са пряко свързани с любов и внимание от любим човек, точно поради тази причина трябва да започне да отделя повече време на човека на когото държи истински.

Козирозите, стига да искат, могат да бъдат изключително внимателни и щедри към любимия. Когато са истински влюбени те се раздават. За Козирога е важно да се научи на търпение във връзките си, както и да изслушва половинката си преди да подходи с голяма доза нерви и да избухне без причина.

Здраве

Козирогът трябва да обръща повече внимание на физическото си здраве и да се научи да се пази повече. Навикът му да се отнася небрежно към здравето си и да работи до пълно изтощение, трябва да бъде напълно премахнат. Козирогът може да заложи на леки физически упражнения, които да подържат тонуса и бодрия му дух. Добре би било и ако се научи да избягва големите натоварвания, както и от време на време да си дава заслужена почивка.

Подходящи професии

Подходящите професии за Козирога са готвач, шофьор, градинар, шивач, пилот, физик, инженер. С каквото и професия да се захване Козирогът, той ще бъде повече от перфектен, защото притежава нужните качества – съвестен е, ентусиазиран, работлив, енергичен и изключително интелигентен.