За джедайската сила на доброто... или защо дроидите отвръщат на удара

  • Сподели:
За джедайската сила на доброто... или защо дроидите отвръщат на удара

За спасение от дивата човешка самотност. Затова са измислени джедаите. Измислени от Джордж Лукас, който като един истински Св. Георги Победоносец е взел копието на светлинните мечове и ни е повел над земя, пълна със змейове и дроиди.

Всичките - в готовност да нападнат силата на доброто или светлата част на the Force. Джедаите обаче, както и митичният светец от Кападокия, редом с всички митични и не толкова митични герои, са тук. Те са тук, за да ни пазят. Затова и ги обичаме.

И докато Джордж Лукас ни повежда на приключение в 7 стъпки (последната догодина), то живият живот ни запраща на ежедневно скиторене сред дроидите на злото, които ни чакат зад всеки ъгъл, готови да нападат, в случай, че сме забравили лазарния меч вкъщи.

Къде обаче да си завреш лазарния меч, като дамската чанта е прекалено тясна, а прилежния куфар - пълен с документи? Съвременните джедаи нямат място за мечове. А на иначе умните им телефони не е останало място за новото приложение "светлинен меч".

На тях, на съвременните джедаи, принадлежи дарбата да се справят със злото със силата на мисълта. Защото съвременните джедаи са особени същества. Те са тук, сред нас и същевременно невидими за нас.

Те са съвършени в своята несъвършеност. Те вярват страстно, обичат безусловно, летят нависоко и оцеляват с всепоглъщащата сила на топлината на своята усмивка. Защото джедайският полет надминава тясните реалии на твоята улица, полита над оковите на твоята панелка и излиза отвъд небето на мъгливите облаци, простряли се над твоя град.

И ако утре дроидите от твоята улица не "отвръщата на удара" - помни, че някой джедай е платил с малките къстчета на себе си, за да даде това на теб.

Джедайската сила на доброто - измислена за спасение от дивата човешка самотност. И с цел да отблъсне нападащите ни дроиди на злото. Загледай се утре в минаващия непознат. Загледай се и виж в него светлинния меч. Защото може би джедайството и пробождането с копие на злото се случва тук и сега... и даже приминава през твоята улица.

Защото един за друг, може би всички сме джедаите, които търсим, за да намерим силата да отвърнем на удара.

Снимка: insightoutlifecoaching.com